Pas op! Loslopende koe knuffelaars.

17 juni 2021 blog image

Bent u regelmatig gestrest en helpt een wandelingetje in het bos of een warm bad niet meer? Dan kunt u ook een andere remedie overwegen. Het is tegenwoordig helemaal in om koeien te knuffelen. Dit werkt zeer ontspannend. In heel Nederland worden dan ook workshops georganiseerd. Ook voor de boer is het zeker een leuke bijverdienste. Misschien tijd om er een nieuwe onderneming bij te starten?

Koeien knuffelen: het gebeurt al jaren. Het is ooit in het leven geroepen om gestreste managers te leren ontspannen. Tegenwoordig doen er allerlei doelgroepen aan mee. Koeien knuffelen is voor iedereen geschikt maar er zijn ook groepen mensen die er speciaal belang bij hebben zoals: mensen  met slaapproblemen, adhd, angstige mensen, geriatrische patiënten of mensen met burnout. Misschien bent u een beetje sceptisch maar niet geschoten is altijd mis, toch?

 

Koe knuffelen is gezond voor mens én koe!

Een koe weegt gemiddeld 700 kg. Wanneer mensen het aandurven om zich tegen de koe aan te laten hangen is dit vaak een overwinning op zich. Maar koeien knuffelen is meer. De koe heeft een lichaamstemperatuur van ongeveer 39 graden Celsius en is dus lekker warm. Verder geven mensen vaak aan contact met dit dier te voelen. Ze raken ontspannen, hun creativiteit wordt gestimuleerd en ze krijgen hierdoor nieuwe inzichten. Sommigen raken zelfs hun angsten kwijt. Dit is de reden waarom koeien knuffelen goed werkt voor de bovengenoemde doelgroepen.

Koeien schijnen zelf aan te kunnen geven of ze geknuffeld willen worden of niet. Op een bepaalde manier knuffelen de koeien ook terug. Koeien knuffelen is dus ook prettig voor de koe zelf en zeer diervriendelijk. Uit onderzoek blijkt dat geknuffelde koeien gezonder zijn en makkelijker melk geven. Een reden om als boer te overwegen om ook te beginnen met koe knuffelen!

Tijd voor een nieuwe onderneming?

Koe knuffelen word steeds bekender. Voor de boer is het een leuke bijverdienste. Een workshop koeien knuffelen duurt, afhankelijk van de boerderij waar dit georganiseerd wordt, tussen de 1 en 3 uur. Vaak krijgen de mensen een hapje en drankje. Daarna wordt het een en ander over de boerderij/vee vertelt en natuurlijk over de kunst van het koeien knuffelen. Na afloop is er nog tijd voor een babbeltje. De kosten liggen gemiddeld tussen de 35 en 65 euro per workshop per persoon.

Omdat koeien knuffelen steeds meer 'in' raakt wordt het assortiment ook steeds meer uitgebreid. Voor de verliefden onder ons is zelfs een workshop voor twee met een romantisch diner na afloop te boeken. Ook groepen collega's en managers kunnen met elkaar een workshop volgen. Uiteraard worden de laatste tijd ook steeds meer kinderfeestjes -al dan niet gecombineerd met koeien knuffelen- op de boerderij gevierd.

 

Laatste tijd last van loslopende koe knuffelaars? Bij Fouragehandel Bus hebben we borden, schrikdraad, geleiders, gaas en hekwerk. Al het nodige om ze op afstand te houden.