Hooi kopen

Bent u op zoek naar een natuurlijk en gezond ruwvoer voor uw dier? Door hooi te kopen bij Fouragehandel Bus bent u verzekerd van een supergoed ruwvoer voor uw paard, konijn en andere dieren. Onze ruwvoerproducten zijn GMP+ FSA geborgd, dat betekent dat onze producten 100% natuurlijk én veilig is voor uw dieren. Wij verkopen hooi in verschillende soorten: graszaadhooi, weidehooi, voordroog hooi en luzerne. Dus wat u ook zoekt voor uw paard, koe of konijn, hier bent u aan het juiste adres om hooi te kopen.

Voordelen

Nadelen

✓ Goede pensprik                          

(-) Niet geschikt als stalstrooisel           

✓ Bootst de natuur na

(-) Heeft soms extra voedingsstoffen nodig   

Maak een account aan of log in om mee te doen aan de veiling of koop het product direct voor de getoonde prijs.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waar is hooi goed voor?

Hooi kopen voor uw paard of konijn is één van de de beste manieren het dier gezond te houden. Deze dieren eten in de natuur namelijk de hele dag door soms tot wel 16 uur per dag. Door de lagere voedingswaarde kan er de hele dag geknabbeld worden en dat is goed voor het gebit en de maag. Ook is het makkelijk qua voeren omdat het bijna onmogelijk is te veel hooi te eten. Dit zorgt voor een gezond gewicht van uw dier, ook op de lange termijn.

Hooi voor uw paard

Door een goede kwaliteit hooi te kopen kunt u het gebruiken als ruwvoer voor uw paard. Het ruikt namelijk zeer fris en heeft een mooie groengele kleur. Ook is het gemaaid op het moment dat het eiwitgehalte laag en het vezelpercentage hoog is. Hierdoor is het perfect geschikt voor dieren om er de hele dag op te peuzelen. Omdat de kwaliteit van hooi zeer gelijkwaardig is kiezen veel boeren om het in te zetten als ruwvoer en wij willen u daarbij helpen. Door deze constante voederwaarde is het vrij makkelijk een goed rantsoen te maken voor uw paard.

Hoeveel hooi heeft mijn paard nodig?

Een paard van 600 kg heeft gemiddeld 9 kg hooi per dag nodig. Omdat de kwaliteit van onze producten zo hoog en constant is geldt deze regel voor de meeste soorten hooi die u bij ons kunt kopen. Daarbij moet u er wel rekening mee houden dat ander voer natuurlijk ook bijdraagt aan de hoeveelheid die uw paard nodig heeft.

Als u nog vragen heeft over hoeveel uw paard nodig heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!

Hoge kwaliteit hooibalen

Wij checken jaarlijks bij onze leveranciers om de kwaliteit van onze hooibalen te garanderen. Zo kunt u hooibalen kopen waarvan u zeker weet dat uw paard het lekker vindt en ook nog gezond is. Ons hooi is 100% veilig doordat het een GMP+ certificaat heeft. Zo weet u zeker weet dat ons hooi goed is voor uw paard en bijvoorbeeld niet het giftige Jacobskruiskruid bevat. Door dit certificaat kunnen wij garanderen dat onze leveranciers al de ongewenste bijproducten hebben weggefilterd en kunt u met een gerust hart onze hooibalen kopen. Ook wordt het direct geleverd vanaf de leverancier en kunnen wij daardoor en korte levertijd en lage kosten bewerkstellen. Dat is een win-win situatie voor iedereen!

Kleine balen, grote balen en Big Bags

Bij Fouragehandel Bus kunt u hooi kopen in allerlei verschillende soorten en formaten. Zo kunt u Luzernebrok in een Big Bag kopen en kunt u een halve of volle vracht Weide- of Graszaadhooi in grote hooibalen of kleine handzame hooibalen kopen. Wij zorgen ervoor dat u altijd tevreden bent over onze producten. Onze grote en kleine hooibalen zijn goed hanteerbaar en daarmee maken wij het u gemakkelijk uw dieren te voeren. Hierdoor kunt u balen hooi kopen en inzetten zoals u het wil.

Wat is het verschil tussen hooi en stro?

Het verschil tussen hooi en stro is niet altijd even duidelijk voor iedereen en daarom leggen wij hier nog even uit wat het verschil is. Hooi is gedroogd gras en heeft lichte structuur. Het wordt vaak gebruikt als voor voor dieren zowel voor paarden als bijvoorbeeld konijnen. Stro daarintegen heeft een grovere structuur en bestaat uit een verzameling stengels van verschillende granen. Stro kan gebruikt zowel als ruwvoer en als bodembedekking voor in de stal, zoals u kunt lezen op onze pagina over stro. Wij hopen dat het verschil tussen stro en hooi zo duidelijk is!