Hooi kopen

Bent u op zoek naar een natuurlijk en gezond ruwvoer voor uw dier? Door hooi te kopen bij Fouragehandel Bus bent u verzekerd van een supergoed ruwvoer voor uw paard, konijn en andere dieren. Onze ruwvoerproducten zijn GMP+ FSA geborgd, dat betekent dat onze producten 100% natuurlijk én veilig is voor uw dieren. Ook leveren wij direct zonder tussenstops zodat wij u de laagste prijs kunnen garanderen.  Wij verkopen hooi in verschillende soorten: graszaadhooi, weidehooi, voordroog hooi en luzerne. Dus wat u ook zoekt voor uw paard, koe of konijn, hier bent u aan het juiste adres om hooi te kopen.

  • Geschikt voor paard, koe, geit en meer
  • Levering in kleine en grote balen of Big Bags
  • Lage prijzen
  • GMP+ FSA gecertificieerd

 

Maak een account aan of log in om mee te doen aan de veiling of koop het product direct voor de getoonde prijs.

Helaas is dit product net uitverkocht. Hou de veiling in de gaten voor nieuwe aanbiedingen.

Waar is hooi goed voor?

Hooi kopen voor uw paard of konijn is één van de de beste manieren het dier gezond te houden. Deze dieren eten in de natuur namelijk de hele dag door soms tot wel 16 uur per dag. Door de lagere voedingswaarde kan er de hele dag geknabbeld worden en dat is goed voor het gebit en de maag. Ook is het makkelijk qua voeren omdat het bijna onmogelijk is te veel hooi te eten. Dit zorgt voor een gezond gewicht van uw dier, ook op de lange termijn.

Hooi voor uw paard

Door een goede kwaliteit hooi te kopen kunt u het gebruiken als ruwvoer voor uw paard. Ons hooi ruikt fris en heeft een groengele kleur en is gemaaid op het moment dat het eiwitgehalte laag en het vezelpercentage hoog is. Hierdoor is het perfect geschikt voor dieren om er de hele dag op te peuzelen. Omdat de kwaliteit van hooi zeer gelijkwaardig is kiezen veel boeren om het in te zetten als ruwvoer en wij willen u daarbij helpen. Door deze constante voederwaarde is het vrij makkelijk een goed rantsoen te maken voor uw paard.

Hoeveel hooi heeft mijn paard nodig?

Een paard heeft gemiddeld ongeveer 1,5 kg hooi per dag nodig wat uitkomt op 9 kg per dag voor een paard van 600 kg. Omdat de kwaliteit van onze producten zo hoog is geldt deze regel voor de meeste soorten hooi die u bij ons kunt kopen. Als u nog vragen heeft over hoeveel uw paard nodig heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

Hoge kwaliteit hooi

Wij checken jaarlijks bij onze leveranciers om de kwaliteit van ons hooi te garanderen. Zo kunt u hooi kopen terwijl u zeker weet dat uw paard het lekker vindt en dat het gezond is. Ons hooi is 100% gezond doordat het een GMP+ certificaat heeft. Zo weet u zeker weet dat ons hooi veilig is voor uw paard en bijvoorbeeld niet het giftige Jacobskruiskruid bevat. Door dit certificaat kunnen wij garanderen dat onze leveranciers al de ongewenste bijproducten hebben weggefilterd en kunt u met een gerust hart ons hooi kopen. Ook wordt het direct geleverd vanaf de leverancier en kunnen wij daardoor en korte levertijd en lage kosten bewerkstellen. Dat is een win-win situatie voor iedereen!

Kleine balen, grote balen en Big Bags

Bij Fouragehandel Bus kunt u hooi kopen in allerlei verschillende soorten en formaten. Zo kunt u Luzernebrok in een Big Bag kopen en kunt u een halve of volle vracht Weide- of Graszaadhooi in grote balen of kleine handzame hooibalen kopen. Wij zorgen ervoor dat u altijd tevreden bent over onze producten. Onze grote en kleine hooibalen zijn goed hanteerbaar en daarmee maken wij het u gemakkelijk uw dieren te voeren. Hierdoor kunt u balen hooi kopen en inzetten zoals u het wil.

Wat is het verschil tussen hooi en stro?

Het verschil tussen hooi en stro is niet altijd even duidelijk voor iedereen en daarom leggen wij hier nog even uit wat het verschil is. Hooi is gedroogd gras en heeft lichte structuur. Het wordt vaak gebruikt als voor voor dieren zowel voor paarden als bijvoorbeeld konijnen. Stro daarintegen heeft een grovere structuur en bestaat uit een verzameling stengels van verschillende granen. Stro kan gebruikt zowel als ruwvoer en als bodembedekking voor in de stal, zoals u kunt lezen op onze pagina over stro. Wij hopen dat het verschil tussen stro en hooi zo duidelijk is!

Verhalen van boeren

Lees de ervaringen van de boeren

Arjan Pepers - Melkveebedrijf

Sinds ik mijn strooisel op de veilingsite van Fouragehandel Bus koop, heb ik een fikse kostenbesparing én word ik daarnaast altijd op de hoogte gehouden van de actuele aanbiedingen…

Mts Hamhuis - Melkveebedrijf

Dankzij de nieuwe site kan ik gewoon bestellen op mijn mobiel. Dat is gemakkelijk en scheelt mij een hoop tijd. Ook is het handig dat ik inzicht heb in mijn minas boekhouding, en mijn facturen kan downloaden