Ruwvoer kopen

Op zoek naar ruwvoer voor uw vee? Het maakt niet uit of u al wel of niet weet wat u zoekt, bij ons bent u aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een groot assortiment ruwvoeders, voor alles wat. Van varkens tot geiten en van eiwitrijk tot eiwitarm. Zo hebben wij veel verschillende soorten zoals: weidehooi,  gerstestro en nog veel meer Als u al weet wat u zoekt twijfel dan niet en koop het product dat u wilt. Zo niet lees dan nog even verder!

Hooi

Stro

✓ Goede pensprik

✓ Multi-functioneel(ruwvoer en strooisel)

✓ Simuleert de natuurlijke voedingspatroon

✓ Gezonde darmflora

Maak een account aan of log in om mee te doen aan de veiling of koop het product direct voor de getoonde prijs.
Let op: een nieuw account moet eerst worden goedgekeurd dit duurt gemiddeld 1 werkdag. 

17 Producten

Wat is ruwvoer?

Ruwvoer is onbewerkt voer. Dat houdt in dat het voer niet is bewerkt met onnatuurlijke stoffen, maar dat het 100% natuurlijk is. Wij verkopen een breed assortiment aan verschillende soorten ruwvoer aan. Alles is 100% natuurlijk en van top kwaliteit. Ruwvoer is een uiterst effectief product voor je dier. Omdat ruwvoer nogal grof is van structuur, bevordert dit het herkauwproces. Dit vermindert de kans op gebitsproblemen bij uw dier. Dankzij het intensieve herkauwproces, slijten de kiezen gelijk matig af.

Soorten ruwvoer

Ruwvoer bestaat in verschillende vormen en maten. Zo heb je bijvoorbeeld hooi en tarwe. Daaronder kan je weer een opsomming maken. Om een overzicht te creëren uit alle verschillende soorten ruwvoer, hebben we een tabel gemaakt. Hierin kan je precies zien welke soorten ruwvoer er zijn en een korte omschrijving.

Soorten ruwvoer

Voordelen

Nadelen

Gras

 Gras bevat het meeste water van elk ander soort ruwvoer (84%)

X Als paarden te veel gras eten kan dit nadelig zijn voor hun gezondheid. Dit kan diarree veroorzaken.

Hooi

Dieren kunnen onbeperkt hooi eten. Dit komt door de positieve invloed van hooi op het verteringsstelsel.

X Hooi moet op een droge en geventileerde plaats worden opgeslagen. Anders kan het gaan schimmelen.

Kuilgras

Bevat meer voedingstoffen doordat het minder lang is gedroogd.

X Kwaliteit kan minder constant zijn dan die van hooi. Ook bevat kuilgras minder ruwe celstof. Let dus op dat je dier niet te veel kuilgras eet.

Luzerne

Luzerne beval veel bouwstoffen, vitamins en mineralen.

X Luzerne moet je combineren met hooi. Alleen luzerne is niet goed.

Stro

Stro bevat grove vezels wat gezond is voor je dier. En het is een comfortabele bodembedekker.

X Grote hoeveelheden van alleen maar stro als ruwvoeder kan problemen veroorzaken. Combineer het dus met hooi en gras.

Voordelen gebruik ruwvoer

Er zijn dus verschillende soorten ruwvoer beschikbaar voor je dier. En het verschilt ook per dier welk soort ruwvoerder het best erbij past. Zo heb je ruwvoeder voor koeien, paarden en geiten. Over het algemeen draagt ruwvoeder bij aan de spijsvertering van je dier. Het zorgt dankzij de grove structuur voor een prikkelende basis voor de maag van je dier. Dit bevordert de spijsvertering en voorkomt problemen. Vaak wordt ruwvoer ook als veevoeder gegeven wanneer het wat kouder is en je dier extra warmte nodig heeft. Dankzij de vertering van ruwvoer wordt er lichaamswarmte gecreëerd, wat je dier dan weer warm houdt.