Gerstestro kopen

Wij bieden een breed assortiment gerstestro aan en dat voor een lage prijs. Door uw gerstestro bij ons te kopen wordt een goede prijs-kwaliteitsverhouding gegarandeerd. Het is een structuurrijk ruwvoer en uitstekend geschikt voor jong- en melkvee en voor geiten. In ons assortiment hebben wij verschillende soorten zoals gemalen, gesneden en ongesneden gerstestro. Daarnaast is het te koop in plasticverpakking en in balen. Kortom, bij ons bent u op de juiste plek. Wij hebben:

Voordelen

Nadelen

✓ Hoge voedingswaarde                       

(-) Voor sommige dieren gewoon té lekker    

✓ Smakelijk en zacht                        

(-) Niet zo geschikt voor paarden

Maak een account aan of log in om mee te doen aan de veiling of koop het product direct voor de getoonde prijs.
Let op: een nieuw account moet eerst worden goedgekeurd dit duurt gemiddeld 1 werkdag. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Verschil tussen tarwestro en gerstestro

Het verschil tussen gerstestro en tarwestro is dat gerstestro zachter en smakelijker is. Dit zorgt ervoor dat er een zachtere stalbed voor dieren mee gemaakt kan worden maar het niet geschikt is voor paarden, omdat die het meestal te veel opeten. Ook heeft gerstestro en hogere voedingswaarde en een rijkere structuur wat het betere ruwvoer maakt dan tarwestro. Over het algemeen wordt tarwestro meer gebruikt in een paardenstal en wordt gerstestro meer als ruwvoer gebruikt. Wij verkopen ook tarwestro voor in de stal en tarwestro als ruwvoer.

Gesneden en gemalen gerstestro

Gesneden gerstestro is in tegenstelling tot het normale stro op het land gesneden tijdens het persen. Dit resulteert in stro van een lengte tussen de 5-10 cm met een hoger absorptievermogen dan het normale stro. Hierdoor hoef je maar de helft van de normale hoeveelheid stro te gebruiken per vierkante meter. Gemalen gerstestro is nóg fijner versneden dan de gesneden variant. De lengte zit ongeveer tussen de 1-3 cm. Hierdoor neemt het nog meer vocht op en is het dus nog zuiniger. Gemalen stro geeft alleen wel wat meer stof en het composteert sneller.