Zaagsel kopen

Goedkoop zaagsel kopen? Dan bent u hier op de goede plek. Wij verkopen immers allerlei verschillende soorten zaagsel voor de laagste prijs. Ons zaagsel is geschikt als bodembedekking voor bijvoorbeeld koeien, paarden, geiten, varkens en pluimvee. Het zaagsel heeft een geweldig absorptievermogen en dat zorgt voor een droge en hygiënische stal. Daarnaast is het ook een fijn strooisel wat het erg comfortabel maakt voor dieren in uw stal. Wij garanderen u goede kwaliteit en dat voor een lage prijs. Als u vragen heeft over een product of niet zeker weet welk zaagsel u wilt kopen, neem dan gerust contact op en dan helpen wij u verder.

    • Geschikt voor Koe, Paard, Geit, Varken en Pluimvee
    • Hoog absorptievermogen
    • Losgestort of in zak
    • Hygiënische en nette bodembedekker

 

Maak een account aan of log in om mee te doen aan de veiling of koop het product direct voor de getoonde prijs.
Let op: een nieuw account moet eerst worden goedgekeurd dit duurt gemiddeld 1 werkdag. 

Helaas is dit product net uitverkocht. Hou de veiling in de gaten voor nieuwe aanbiedingen.

Waarom zaagsel kopen?

Zaagsel is een restproduct dat afkomstig is van de houtindustrie. Het bestaat uit zeer kleine houtdeeltjes en is het fijnste deel van alle restproducten. Dit zorgt ervoor dat het zaagsel erg zacht is en dat is ideaal voor de huid van dieren. Dat het zo zacht is zorgt er namelijk voor dat hun huid niet beschadigd raakt. Ons zaagsel is gezeefd en maximaal stofvrij gemaakt zodat uw stal makkelijker schoon te houden is en zodat het beter is voor de luchtwegen en longen van uw dieren dan stro. Paarden of andere dieren die allergisch zijn voor dit stro kunnen meestal wel goed tegen zaagsel. Daarnaast geeft het stallen een frisse en schone uitstraling en kunt u het eetpatroon van uw dieren beter onder controle houden. Het wordt in tegenstelling tot stro namelijk door geen enkel dier opgegeten waardoor u meer controle hebt over hoeveel uw paard of koe eet.

Duurzaam en goedkoop

Naast de voordelen die zaagsel biedt in kwaliteit en gezondheid voor uw dieren is zaagsel ook nog goedkoop en duurzaam doordat het een restproduct is van de industrie. Bij het schaven en zagen van het hout komt er houtkrullen, houtsnippers en zaagsel vrij. In plaats van dit weg te gooien kan het hergebruikt worden voor de bodembedekking in de stal. Ook heeft zaagsel een hoog absorptievermogen waardoor er minder gestrooid hoeft te worden en dat is weer ideaal voor de duurzaamheid van uw bedrijf.

Vlas of zaagsel

Vlas is ook een strooisel dat wordt gebruikt als bodembedekking in de stal maar heeft een paar nadelen: het heeft minder strooivolume dan zaagsel en is niet stofvrij. Er moet meer gestrooid worden en schoongemaakt worden dan bij zaagsel en het is ook slechter voor de longen van uw dieren. Daarnaast is vlas vrij scherp wat ervoor zorgt dat als uw paard te veel vlas eet het schadelijk kan zijn voor het paard zijn darmwand. Dit zorgt ervoor dat zaagsel vaak wordt verkozen boven vlas door de betere kwaliteit en de goede invloed op de gezondheid van het dier. Wij verkopen ook vlasstrooisel bij Fouragehandel Bus.

Wat is het verschil in verpakt en losgestort zaagsel?

Een van de meest gestelde vragen is: wat is nu het verschil tussen verpakt en losgestort? Om dat uit te leggen vertellen we wat meer over beide methoden. Een levering op pallets(verpakt) betekent dat het product, in dit geval zaagsel, verpakt en strak opgestapeld wordt vervoerd en geleverd. Dit neemt het minste oppervlakte in bij levering en opslag en is dus meestal wat goedkoper op te slaan. Een levering die los wordt gestort, wordt meestal vervoerd in een container of een walking floor. Bij levering wordt het zaagsel op een hoop gestort waar u het hebben wil. Dit is meestal goedkoper in vervoerskosten maar is wel wat moeilijker op te slaan.

Eerste soort of tweede soort zaagsel?

Ook een veelvoorkomende vraag is: wat is nou dat eerste en tweede soort zaagsel? Dit is vrij makkelijk uit te leggen en dat zullen we dan ook doen. Eerste soort zaagsel is een hogere kwaliteit zaagsel afkomstig van alleen maar witte houtsoorten zoals vurenhout. Dit is iets duurder dan tweede soort zaagsel maar heeft dus een hogere kwaliteit. Tweede soort zaagsel is een combinatie van witte houtsoorten en hardhout of andere houtsoorten zoals beukenhout of douglas hout. Hierdoor is het goedkoop. Wij verkopen verschillende soorten zaagsel zoals populierenzaagsel, dennezaagsel en vuren zaagsel.

Verhalen van boeren

Lees de ervaringen van de boeren

Arjan Pepers - Melkveebedrijf

Sinds ik mijn strooisel op de veilingsite van Fouragehandel Bus koop, heb ik een fikse kostenbesparing én word ik daarnaast altijd op de hoogte gehouden van de actuele aanbiedingen…

Mts Hamhuis - Melkveebedrijf

Dankzij de nieuwe site kan ik gewoon bestellen op mijn mobiel. Dat is gemakkelijk en scheelt mij een hoop tijd. Ook is het handig dat ik inzicht heb in mijn minas boekhouding, en mijn facturen kan downloaden