Zaagsel kopen

Op zoek naar goedkoop zaagsel? Dan bent u hier aan het juiste adres! Wij bieden een breed assortiment aan zaagsel van verschillende soorten, en dat alles voor de laagste prijs. Of u nu zaagsel nodig heeft als bodembedekking voor koeien, paarden, geiten, varkens of pluimvee, wij hebben wat u zoekt.

Ons zaagsel staat bekend om zijn geweldige absorptievermogen. Het zorgt ervoor dat de stal droog en hygiënisch blijft, waardoor de gezondheid van uw dieren wordt bevorderd. Bovendien is zaagsel een fijn strooisel, waardoor het uiterst comfortabel is voor de dieren in uw stal. Ze kunnen genieten van een zachte en gezellige omgeving.

Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van ons zaagsel en bieden u enkel producten van goede kwaliteit. Ondanks onze lage prijzen, garanderen wij dat ons zaagsel aan uw verwachtingen voldoet. U kunt vertrouwen op de effectiviteit en duurzaamheid van ons zaagsel, waardoor u waar voor uw geld krijgt.

Als u vragen heeft over een specifiek product of twijfelt welk zaagsel het meest geschikt is voor uw situatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om u verder te helpen en te voorzien van het juiste advies. Wij streven ernaar om u de beste oplossing te bieden die aansluit bij uw behoeften.

Kies voor de beste kwaliteit zaagsel tegen de laagste prijs. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het vinden van het perfecte zaagsel voor uw stal.

Voordelen

Nadelen

✓ Zacht en comfortabel                          

(-) Sommige producten zijn vers gezaagd en daardoor klam

                  

✓ Stofvrij

(-) Lager absorptievermogen

Maak een account aan of log in om mee te doen aan de veiling of koop het product direct voor de getoonde prijs.
Let op: een nieuw account moet eerst worden goedgekeurd dit duurt gemiddeld 1 werkdag. 

6 Producten

Waarom zaagsel kopen?

Zaagsel is een restproduct dat afkomstig is van de houtindustrie. Het bestaat uit zeer kleine houtdeeltjes en is het fijnste deel van alle restproducten. Dit zorgt ervoor dat het zaagsel erg zacht is en dat is ideaal voor de huid van dieren. Dat het zo zacht is zorgt er namelijk voor dat hun huid niet beschadigd raakt. Ons zaagsel is gezeefd en maximaal stofvrij gemaakt zodat uw stal makkelijker schoon te houden is en zodat het beter is voor de luchtwegen en longen van uw dieren dan stro. Paarden of andere dieren die allergisch zijn voor dit stro kunnen meestal wel goed tegen zaagsel. Daarnaast geeft het stallen een frisse en schone uitstraling en kunt u het eetpatroon van uw dieren beter onder controle houden. Het wordt in tegenstelling tot stro namelijk door geen enkel dier opgegeten waardoor u meer controle hebt over hoeveel uw paard of koe eet.

Duurzaam en goedkoop

Naast de voordelen die zaagsel biedt in kwaliteit en gezondheid voor uw dieren is zaagsel ook nog goedkoop en duurzaam doordat het een restproduct is van de industrie. Bij het schaven en zagen van het hout komt er houtkrullen, houtsnippers en zaagsel vrij. In plaats van dit weg te gooien kan het hergebruikt worden voor de bodembedekking in de stal. Ook heeft zaagsel een hoog absorptievermogen waardoor er minder gestrooid hoeft te worden en dat is weer ideaal voor de duurzaamheid van uw bedrijf.

Vlas of zaagsel

Vlas is ook een strooisel dat wordt gebruikt als bodembedekking in de stal maar heeft een paar nadelen: het heeft minder strooivolume dan zaagsel en is niet stofvrij. Er moet meer gestrooid worden en schoongemaakt worden dan bij zaagsel en het is ook slechter voor de longen van uw dieren. Daarnaast is vlas vrij scherp wat ervoor zorgt dat als uw paard te veel vlas eet het schadelijk kan zijn voor het paard zijn darmwand. Dit zorgt ervoor dat zaagsel vaak wordt verkozen boven vlas door de betere kwaliteit en de goede invloed op de gezondheid van het dier. Wij verkopen ook vlasstrooisel bij Fouragehandel Bus.

Wat is het verschil in verpakt en losgestort zaagsel?

Een van de meest gestelde vragen is: wat is nu het verschil tussen verpakt en losgestort? Om dat uit te leggen vertellen we wat meer over beide methoden. Een levering op pallets(verpakt) betekent dat het product, in dit geval zaagsel, verpakt en strak opgestapeld wordt vervoerd en geleverd. Dit neemt het minste oppervlakte in bij levering en opslag en is dus meestal wat goedkoper op te slaan. Een levering die los wordt gestort, wordt meestal vervoerd in een container of een walking floor. Bij levering wordt het zaagsel op een hoop gestort waar u het hebben wil. Dit is meestal goedkoper in vervoerskosten maar is wel wat moeilijker op te slaan.

Eerste soort of tweede soort zaagsel?

Ook een veelvoorkomende vraag is: wat is nou dat eerste en tweede soort zaagsel? Dit is vrij makkelijk uit te leggen en dat zullen we dan ook doen. Eerste soort zaagsel is een hogere kwaliteit zaagsel afkomstig van alleen maar witte houtsoorten zoals vurenhout. Dit is iets duurder dan tweede soort zaagsel maar heeft dus een hogere kwaliteit. Tweede soort zaagsel is een combinatie van witte houtsoorten en hardhout of andere houtsoorten zoals beukenhout of douglas hout. Hierdoor is het goedkoop. Wij verkopen verschillende soorten zaagsel zoals populierenzaagsel, dennezaagsel en vuren zaagsel.