Strokorrels kopen

Onze strokorrels worden gemaakt van eerste kwaliteit tarwestro waarvan wij zelf de kwaliteit elk jaar controleren. Hierdoor garanderen wij de beste kwaliteit-prijsverhouding in Nederland en dat is fijn voor u én uw paard. De strokorrels zijn 100% biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijk en bevatten niets anders dan tarwestro. Wij leveren onze strokorrels direct zonder tussenstops in Big Bags van circa 1000 kilogram. Doordat de korrels zijn samengeperst en worden geleverd in een hoge Big Bag nemen onze strokorrels zeer weinig opslagruimte in. Dus kom bij ons strokorrels kopen en bespaar in opslag!

  • Toepassing: stalstrooisel voor paarden en kippen
  • Geleverd met gratis pallet
  • Vrij van schimmels
  • Beste prijs-kwaliteitverhouding in Nederland

 

1 Producten

Vaste prijs
Eerder besteld

Tarwestrokorrels Big Bag 1100 kg

(excl. BTW)

Wat zijn strokorrels?

Strokorrels worden vervaardigd van tarwestro dat wordt gemalen en onder hoge temperatuur wordt samengeperst tot een 6 mm pellet. Hierdoor zit er veel stro in een klein volume. Zodra de strokorrels in aanraking komen met vocht valt de korrel uiteen en neemt het weer in volume toe. Hierdoor loopt de vochtopname wel toe tot wel 6 keer het gewicht van de strokorrel zelf. Door de hoge temperaturen tijdens de productie zijn schimmels en stof uitgesloten en zijn de strokorrels super lang houdbaar!

Strokorrels voor uw paard

Door die hoge temperaturen tijdens het persen zijn de strokorrels ook stofvrij. Hierdoor zijn de strokorrels ideaal als bodembedekking in de stal van uw paard. Paarden hebben namelijk gevoelige luchtwegen en kunnen last krijgen van te veel stof in hun strooisel. En omdat er relatief weinig strokorrels nodig zijn per vierkante meter heeft een goed verzorgd paard minder dan één Big Bag strokorrels per jaar nodig. Een laag van 5 cm aan strokorrels die lichtbevochtigd zijn om alvast het uiteenvallen te stimuleren kan tot wel 12 weken blijven liggen alvorens de stal van het paard goed uit te mesten.