Strooisels kopen

De allerbeste strooisels kopen en dan ook nog een snelle levering? Fouragehandel Bus garandeert beiden zodat uw paardenstal of schuur op de allerbeste manier droog en schoon kan blijven. Wij hebben een zeer groot assortiment waaronder vlasstrooisel en stro zodat we in elke situatie en voor elk dier wel wat hebben. Zoekt u naar een superzachte bodembedekking? Wij hebben het allerfijnste zaagsel voor u klaarliggen. Of zoekt u naar een strooisel dat paarden ook nog wat te eten geeft? Wij hebben het beste vlasstrooisel en stro voor uw dieren. Weet u niet zeker wat u zoekt? Neem dan gerust contact met ons op en dan kunnen wij u helpen het perfecte strooisel te kopen voor uw dier.

  • Snelle levering, grote voorraad
  • Voor elke situatie een oplossing
  • Gratis advies
  • Anti-bacterieel strooisel

 

Maak een account aan of log in om mee te doen aan de veiling of koop het product direct voor de getoonde prijs.
Let op: een nieuw account moet eerst worden goedgekeurd dit duurt gemiddeld 1 werkdag. 

Soorten strooisel

Er zijn heel erg veel verschillende soorten strooisels en dat kan nog wel eens verwarrend zijn. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met de soorten strooisels die wij verkopen en wat ze doen.

Zaagsel

Zaagsel is een zeer fijn strooisel dat een zachte bodembedekking oplevert. Het strooisel heeft een zeer hoog absorptievermogen waardoor uw stal of schuur schoon blijft en het lijkt heel erg netjes. Daarnaast is het strooisel stofarm waardoor de luchtwegen en longen van uw dieren zo min mogelijk te verduren krijgen. Een nadeel is dat het in tegenstelling tot stro niet eetbaar is waardoor u iets anders moet vinden om te voeren. Ook vergroot het de kans op uierinfecties.

Houtvezels

In grootverpakking is houtvezel het ideale strooisel voor in de paardenstal omdat houtvezel zeer goed vocht vasthoudt. Dit beschermt de gevoelige longen en luchtwegen van uw paard. Daarnaast is het strooisel ook nog stofarm. Het is wel nodig genoeg enrgiearm voer te geven tegen verveling van het paard.

Vlasstrooisel

Vlas is een natuurlijk product uit de textielindustrie en is van alle strooisels het best in het absorberen van vocht, zelfs nog beter dan houtvezel. Het strooisel kan zelfs tot wel twaalf keer zo veel vocht opnemen als stro. Het is zeer stofarm en daardoor dus goed voor een paard zijn luchtwegen. Ook eten paarden meestal geen vlas behalve als ze zich zeer vervelen. Als het toch gebeurt, doe dan wat extra voer in hun voerbak zodat ze zich minder vervelen en het strooisel intact blijft.

Koolzaadstro

Dit is een strooisel dat ook erg goed vocht vasthoudt en is toepasbaar in de paardenstal of voor pluimvee. Het kan ook als structuurbron dienen voor melkvee. Het geeft namelijk een pensprik waardoor de melkproductie wordt gestimuleerd.

Tarwestro

Ook in het tarwestro hebben we een groot assortiment aan producten van gehakseld tot ongesneden. Hierdoor heeft ons strostrooisel verschillende mates van smakelijkheid en absorptievermogen. Hierdoor is het op meerdere vlakken toepasbaar.

Ligboxkalk

Ons ligboxkalkstrooisel is vooral toepasbaar in de melkveehouderij en wordt gebruikt om bacteriegroei te voorkomen. Het strooisel verhoogt de ph-waarde en verkleint de kans op verschillende ziekten van uw dieren.

Landbouwkalk

Landbouwkalk verhoogt net als ligboxkalk de ph-waarde maar in dit geval wordt het strooisel gebruikt op het land. Ook helpt het strooisel de grond om sneller de kunstmest op te nemen.

Verhalen van boeren

Lees de ervaringen van de boeren

Arjan Pepers - Melkveebedrijf

Sinds ik mijn strooisel op de veilingsite van Fouragehandel Bus koop, heb ik een fikse kostenbesparing én word ik daarnaast altijd op de hoogte gehouden van de actuele aanbiedingen…

Mts Hamhuis - Melkveebedrijf

Dankzij de nieuwe site kan ik gewoon bestellen op mijn mobiel. Dat is gemakkelijk en scheelt mij een hoop tijd. Ook is het handig dat ik inzicht heb in mijn minas boekhouding, en mijn facturen kan downloaden