Strooisel kopen

De allerbeste strooisels kopen en dan ook nog een snelle levering? Fouragehandel Bus garandeert beiden zodat uw paardenstal of schuur op de allerbeste manier droog en schoon kan blijven. Wij hebben een zeer groot assortiment waaronder vlasstrooisel en stro zodat we in elke situatie en voor elk dier wel wat hebben. Zoekt u naar een superzachte bodembedekking? Wij hebben het allerfijnste zaagsel voor u klaarliggen. 

  • Snelle levering, grote voorraad
  • Super vochtopname
  • Breed aanbod

26 Producten

Vaste prijs
Eerder besteld

Tarwestrokorrels Big Bag 1250 kg

(excl. BTW)

Soorten stalstrooisels

Het is belangrijk dat je goed kijkt naar het type strooisel dat toepasbaar is voor jouw situatie. Wij verkopen bijvoorbeeld alleen maar stalstrooisels die goed gedroogd zijn en van top kwaliteit. Dit houdt in dat de strooisels geur- en stof vrij zijn gemaakt. Het is belangrijk dat de stalstrooisel van hoogwaardige kwaliteit is, het moet comfortabel voor je dier zijn. Wij hebben een kleine opsomming gemaakt van alle soorten stalstrooisel en wat voordelen per strooisel.

Stro

Over het algemeen slapen voornamelijk de meeste paarden op stro. De aanschaf van stro is een stuk voordeliger dan andere stalstrooisels. Dankzij de lage absorptievermogen van stro, houdt het vocht niet lang vast. Daarom raden we het aan om stro dagelijks te vervangen.  Bekijk ons eens ons aanbod van vele soorten stro!

Stro voordelen

-nadelen

 Voordelig

(-) laag absorptievermogen

kan ook gebruikt worden als ruwvoer

(-) stro moet dagelijks worden vervangen

 

Houtkrullen

Het gebruik van houtkrullen als strooisel is erg duurzaam. Dit omdat de houtkrullen afvalproducten zijn van houtzagerijen. Door dit product te gebruiken als stalstrooisel geef je het een tweede leven. Daarnaast hebben houtkrullen ook een hoog absorptievermogen. 

Houtkrullen voordelen

-nadelen

 hoog absorptievermogen

(-) aanwezigheid stof

duurzaam

(-) aanwezigheid oliën

 

Zaagsel

Zaagsel is een restproduct dat afkomstig is van de houtindustrie. Het bestaat uit zeer kleine houtdeeltjes en is het fijnste deel van alle restproducten. Dat het zo zacht is zorgt er voor dat de huid van uw dier niet beschadigd raakt. Ons zaagsel is gezeefd en maximaal stofvrij gemaakt zodat uw stal makkelijker schoon te houden is. Ook is het daardoor beter voor de luchtwegen en longen van uw dieren dan stro.

Zaagsel voordelen

-nadelen

 Zeer weinig stof

(-) Lager absorptievermogen

Fijn en zacht

(-) Iets moeilijker in gebruik

 

Vlas

Vlas is een zeer geliefd strooisel in de moderne stallen. Waarom? Omdat vlas een super hoog absorptievermogen heeft. Zo kan vlas tot wel 12 keer zo veel vocht opnemen als stro! Dat is zelfs meer dan houtvezel. Daarnaast is het ook nog stofarm en dus ook zeer geschikt voor dieren met gevoelige luchtwegen.

Vlas voordelen

-nadelen

Stofarm

(-) Prijzig

Hoogste absorptievermogen

(-) Prikkelig