Stro kopen

Bent u op zoek naar stro? Zoek dan niet verder! Wij hebben de hoogste kwaliteit stro en dat voor een supergoede prijs. Niet alleen verkopen wij hoge kwaliteit stro maar wij hebben ook verschillende soorten. Zo kunt tarwestro, gerstestro én erwtenstro bij ons kopen en kunt u zowel grote als kleine strobalen kopen. Wij bezorgen snel en direct aan huis zodat u zo snel mogelijk kan beginnen met uw voerplan. Koop uw stro bij Fouragehandel Bus!

Voordelen

Nadelen

✓ Goede pensprik                       

(-) Prikkelige structuur               

✓ Ook geschikt als stalstrooisel

 

Maak een account aan of log in om mee te doen aan de veiling of koop het product direct voor de getoonde prijs

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat is het verschil tussen hooi en stro?

Het verschil tussen hooi en stro zit hem voornamelijk in de oorsprong. Beide soorten ruwvoer zijn gedroogde producten die goed als ruwvoer kunnen dienen mits ze een GMP+ FSA certificaat hebben. Het verschil is dat hooi gedroogd gras is terwijl stro een samenstelling is van gedroogde graanstengels. Stro heeft een wat grovere structuur en heeft daardoor een super goede invloed op de maag en darmen van vee. Het prikkelt de darmen van vee en dat zorgt voor een gezonde darmflora. Wij verkopen ook hooi als ruwvoer zodat u altijd wat kunt vinden in ons assortiment.

Wanneer kan ik stro als ruwvoer gebruiken?

Stro is een zeer multi-functioneel product en is te gebruiken als zowel strooisel en ruwvoer. Als stalstrooisel verkopen wij dan ook meerdere soorten: koolzaadstro, tarwestro en roggestro. Dit stalstrooisel heeft een zeer goede vochtopname maar heeft geen GMP+ FSA certificaat en is dus niet geschikt als ruwvoer. Met dit certificaat wordt namelijk gegarandeerd dat het stro vrij is van allerlei onkruid zoals Jacobskruiskruid en dat het de beste voedingsstoffen bevat. Hierdoor wordt de gezondheid van uw vee veilig gesteld en bent u verzekerd van de beste kwaliteit.

Hoe leveren wij het stro?

Naast dat ons stro een superhoge kwaliteit heeft zorgen wij ook voor een brede inzetbaarheid. Daarom verkopen we verschillende soorten voornamelijk in de vorm van hooibalen voor maximale inzetbaarheid. Zo kunt u kleine en grote strobalen kopen voor de kleine of grote klus. Wanneer u bij ons strotrbalen koopt zorgen wij voor een snelle en lokale levering aan huis.

Welke soorten stro bestaan er?

Naast de verschillende soorten granen waar het stro van gemaakt is zit er ook nog verschil in de structuur. Het verschil zit voornamelijk in de vezellengte door de manier waarop het gemaaid wordt. De verschillende soorten zijn:

·   Ongesneden
Ongesneden stro heeft meestal een vezellengte van meer dan 10 cm en wordt niet extra gesneden zoals de naam al zegt. Het heeft hierdoor een laag stofgehalte en een laag absorptievermogen.

·   Gesneden
Gesneden stro heeft een vezelengte van ongeveer 5-10 cm en heeft daardoor een iets zachtere structuur. Daarnaast heeft het een lage stofgehalte en vochtopname.

·   Gehakseld
Gehakseld stro is na de oogst nog speciaal gehakseld en heeft daardoor een vezellengte rond de 4 cm. Hierdoor heeft het een wat hogere absorptievermogen en voedingswaarde maar is het alsnog bijna stofvrij.

·   Gemalen
Gemalen stro heeft een zeer korte vezellengte en heeft daardoor het hoogste absorptievermogen. Ondanks dat het stof wordt weggezogen bij het malen zal het stofgehalte iets hoger liggen dan bij de andere soorten.