Stro kopen

Bent u op zoek naar stro? Zoek dan niet verder! Wij hebben de hoogste kwaliteit stro en dat voor een supergoede prijs. Niet alleen verkopen wij hoge kwaliteit stro maar wij hebben ook verschillende soorten. Zo kunt tarwestro, gerstestro én erwtenstro bij ons kopen en kung u zowel grote als kleine strobalen kopen. Wij bezorgen snel en direct aan huis zodat u zo snel mogelijk kan beginnen met uw voerplan. Koop uw stro bij Fouragehandel Bus!

  • De beste kwaliteit
  • GMP+ FSA geborgd
  • Supergoede service

 

Maak een account aan of log in om mee te doen aan de veiling of koop het product direct voor de getoonde prijs

Helaas is dit product net uitverkocht. Hou de veiling in de gaten voor nieuwe aanbiedingen.

Wat is het verschil tussen hooi en stro?

Het verschil tussen hooi en stro zit hem voornamelijk in de oorsprong. Beide soorten ruwvoer zijn gedroogde producten die goed als ruwvoer kunnen dienen mits ze een GMP+ FSA certificaat hebben maar hooi is gedroogd gras en stro is een samenstelling van gedroogde graanstengels. Stro heeft een wat grovere structuur en heeft daardoor een supergoede invloed op de maag en darmen van vee. Wij verkopen zowel hooi en stro als ruwvoer zodat u altijd tevreden bent over ons assortiment.

Wanneer kan ik stro als ruwvoer gebruiken?

Stro is een zeer multi-functioneel product en is te gebruiken als zowel strooisel en ruwvoer. Als stalstrooisel verkopen wij dan ook meerdere soorten: koolzaadstro, tarwestro en roggestro. Dit stalstrooisel heeft een zeer goede vochtopname maar heeft geen GMP+ FSA certificaat en is dus niet geschikt als ruwvoer. Met dit certificaat wordt namelijk gegarandeerd dat het stro vrij is van allerlei onkruid zoals Jacobskruiskruid en dat het de beste voedingsstoffen bevat. Hierdoor wordt de gezondheid van uw vee veilig gesteld

Hoe leveren wij het stro?

Naast dat ons stro een superhoge kwaliteit heeft zorgen wij ook voor een brede inzetbaarheid. Daarom verkopen we verschillende soorten stro voornamelijk in de vorm van hooibalen voor maximale inzetbaarheid. Zo kunt u kleine en grote strobalen kopen voor de kleine of grote klus. Wanneer u bij ons balen stro koopt zorgen wij voor een snelle en lokale levering aan huis.

Wat is gehakseld stro?

Naast de verschillende soorten granen waar het stro van gemaakt is zit er ook nog verschil in de structuur. Het verschil zit voornamelijk in de vezellengte door de manier waarop het gemaaid wordt. De verschillende soorten zijn:

·       Ongesneden stro

Ongesneden stro heeft meestal een vezellengte van meer dan 10 cm en wordt niet extra gesneden zoals de naam al zegt. Het heeft hierdoor een laag stofgehalte en een laag absorptievermogen.

·       Gesneden stro

Gesneden stro heeft een vezelengte van ongeveer 5-10 cm en heeft daardoor een iets zachtere structuur. Daarnaast heeft het een lage stofgehalte en vochtopname.

·       Gehakseld stro

Gehakseld stro is na de oogst nog speciaal gehakseld en heeft daardoor een vezellengte rond de 4 cm. Hierdoor heeft het een wat hogere absorptievermogen en voedingswaarde maar is het alsnog bijna stofvrij.

·       Gemalen stro

Gemalen stro heeft een zeer korte vezellengte en heeft daardoor het hoogste absorptievermogen. Ondanks dat het stof wordt weggezogen bij het malen zal het stofgehalte iets hoger liggen dan bij de andere soorten.

Verhalen van boeren

Lees de ervaringen van de boeren

Arjan Pepers - Melkveebedrijf

Sinds ik mijn strooisel op de veilingsite van Fouragehandel Bus koop, heb ik een fikse kostenbesparing én word ik daarnaast altijd op de hoogte gehouden van de actuele aanbiedingen…

Mts Hamhuis - Melkveebedrijf

Dankzij de nieuwe site kan ik gewoon bestellen op mijn mobiel. Dat is gemakkelijk en scheelt mij een hoop tijd. Ook is het handig dat ik inzicht heb in mijn minas boekhouding, en mijn facturen kan downloaden