De 5 beste kruiwagens van 2022!

2 mei 2022 blog image

Een goede kruiwagen vinden is lastig, ze zijn er in veel verschillende maten en van allerlei verschillende materialen. Wat is de beste kruiwagen voor u? Voor een bepaalde klus is de ene kruiwagen namelijk handiger in gebruik dan de andere. In dit blog lichten we voor u de vijf beste kruiwagen uit, lees snel verder!

1.      Kruiwagen 80 liter met kunststof bak en gelakt onderstel

Een lichte kruiwagen die geschikt is voor de wat kleinere huis-, tuin- en keukenklussen. Waarom deze kruiwagen zo’n klasbak is? Dat komt door de prijs-kwaliteitverhouding! Het is een van onze goedkopere kruiwagens, echter valt dat zeker niet te merken. Door zijn lichte frame is de kruiwagen makkelijk hanteerbaar en een topper voor uw kleinere klussen.

2.      Fort Kruiwagen 160 liter PE-160/2

Deze kruiwagen is onmisbaar op de boerderij, een topper met 160 liter inhoud en twee wielen voor de perfecte balans. Door de twee wielen hoeft u zelf de kruiwagen niet in balans te houden en kost het u dus veel minder kracht. Hij is ideaal om te gebruiken in grotere tuinen, kwekerijen of natuurlijk op de boerderij en de manege! Het mooie aan deze kruiwagen is dat u hem met normale wielen, maar ook met nooit-meer-lek wielen kunt bestellen. Een nooit-meer-lek wiel is van harde kunststof, en hier zit geen lucht in waardoor het wiel dus niet lek kan gaan.

3.      Fort Kruiwagen 160 liter PE-160

Exact dezelfde kruiwagen als bovenstaande, alleen dan met één wiel in plaats van twee. Het voordeel van deze kruiwagen is dat de kruiwagen wendbaarder is, met een wiel draait u namelijk snel en gemakkelijk om uw as, dit kan handig zijn wanneer u werkt in bijvoorbeeld een wat kleinere stal. Het mooie aan deze kruiwagen is de sterke en diepe bak die geschikt is voor alle materialen, en ideaal voor bijvoorbeeld ruwvoer en strooisels.

4.      Altrad Fort ‘Limex’ Kruiwagen 100L

Deze universele kruiwagen met  100 liter inhoud en een sterk onderstel met daarop een bak van polypropyleen. Deze ‘Limex’ kruiwagen is geschikt voor in de tuin, maar ook voor de wat lichtere klussen op de boerderij of manege. Een mooie tussenweg dus! U kunt er tuinwerk mee verrichten aar eventueel ook ruwvoer of strooisels mee vervoeren. Deze kruiwagen is breed inzetbaar en u heeft hem binnen voor een scherpe prijs.

5.      Fort Tuinkruiwagen PP 90 Liter

Deze tuinkruiwagen is ideaal voor de lichtere materialen zoals bladeren, gras en zand. Door het sterke frame is de kruiwagen ook ontzettend sterk maar licht in gebruik zodat u zo weinig mogelijk kracht hoeft te gebruiken tijdens het werken met deze kruiwagen. Wendbaar, licht en sterk! Deze kruiwagen is onmisbaar voor het werk in uw tuin.

Een kruiwagen voor de kinderen

Voor werk op de boerderij of manege is deze kruiwagen misschien niet ideaal, maar als speelgoed voor de kinderen zeker wel! De ‘Kinderkruiwagen metaal/kunststof’ is ontzettend leuk voor de kinderen om mee te spelen in zandbakken, tuinen of waar dan ook!