Een 'Paddock Paradise', wat is het en waarom?

4 april 2022 blog image

Een Paddock Paradise voor uw paarden. Misschien kent u het, of misschien heeft u er nog nooit van gehoord. De Paddock Paradise is een opkomend begrip in de paardenwereld en het wordt steeds meer gebruikt. Het idee komt oorspronkelijk bij Jaime Jackson vandaan, een Amerikaanse hoevenspecialist. Hij heeft het idee ontwikkeld om oorspronkelijk de paarden op veel verschillende ondergronden te laten lopen, om zo de kwaliteit van hun hoeven te verbeteren. Uiteindelijk zitten er nog veel meer voordelen aan deze vorm van huisvesting. Maar wat is een Paddock Paradise eigenlijk en waarom zou u het toepassen? Dat allemaal leest en ziet u in deze blog.

Wat is een Paddock Paradise?

Een Paddock Paradise is een looppad, een soort spoor. Er wordt met afrastering een spoor aangelegd waar de paarden een volledig rondje op kunnen lopen en op het spoor plaatst u verschillende plekken voor voer, drinkwater, schuilplekken, rolmogelijkheden en eventueel nog andere attributen .

Maar waarom zou u dit toepassen?

Door de vele verschillende plekken waar de paarden kunnen eten, drinken, spelen of liggen worden de paarden constant gestimuleerd om te blijven lopen en te bewegen. Als het voer op de ene plek op is moeten ze naar de andere plek toe, evenals met drinken of als ze naar een relaxplek lopen. Dit zorgt ervoor dat uw paarden dus veel meer bewegen en terug gaan naar hun natuur. Wilde paarden lopen immers ook de hele dag door opzoek naar voedsel of drinken. Met een Paddock Paradise is dit net zo.

Mijn ervaring

Hieronder leest u de ervaring van Froukje Geertsma, eigenaresse van www.sensalavie.nl. Sinds kort hebben zij thuis een Paddock Paradise aangelegd en ze vertelde ons over haar ervaringen.

Fotografie: Siska Kroondijk

Benieuwd hoe een Paddock Paradise er nou eigenlijk uit ziet? Bekijk hier de video van Fenna van het YouTube kanaal HoefWijzer! Zij geeft hier een tour door haar Paddock Paradise. Op YouTube zijn nog veel meer videos over Paddock Paradises te vinden.

Eindeloze mogelijkheden!

Met het creëren van uw Paddock Paradise zijn de mogelijkheden oneindig! U kunt bijvoorbeeld hindernissen op het spoor zetten zodat uw paarden hier langs moeten, ook kunt u het spoor langs bomen laten lopen, zodat de paarden automatisch beschutting hebben én aan het schors kunnen knabbelen! In boeken of op internet kunt u allerlei voorbeelden vinden van creatieve, handige en functionele toevoegingen aan uw paddock!

Do’s and dont’s voor uw paddock

Do’s

-          Maak de paden van uw paddock breed genoeg zodat uw paarden zich snel en gemakkelijk om kunnen draaien, een pad van ongeveer 2 tot 3 meter breed is voldoende.

-          Begin niet te groot en houdt uw paddock eerst klein, stap voor stap uitbreiden is gemakkelijker en geeft u en uw paarden steeds weer nieuwe energie.

-          Denk goed na en begin niet te snel voordat u uw paddock aanlegt! Zoek veel informatie op en maak een strategisch plan voor uw paddock.

Dont’s

-          Maak niet alleen maar rechte paden, maar zorg voor mooie rondingen in uw pad, dit creëert meer beweging bij de paarden. Ook in rondingen vinden paarden het heerlijk om gewoon even te relaxen en daarna weer verder te lopen. Op de rechte paden kunnen uw paarden zich juist even uitleven en de benen strekken!

-          Geef niet te veel voer op één voerplek. Dit zorgt ervoor dat de paarden hier langer blijven staan en dus minder bewegen. Kleine hoeveelheden voer op veel verschillende plekken is dus goed voor ze.

Het is dus ontzettend belangrijk om goed over alles na te denken voor dat u uw Paddock Paradise aanlegt!

Neem gerust ook een kijkje in onze webshop voor al onze Paard- en Ruiterspullen.