Het stalstrooisel waarvan u niet wist dat u het nodig had. 

11 mei 2021 blog image

Als boer wilt u het beste voor uw vee. Het juiste stalstrooisel is enorm belangrijk voor het comfort en welzijn van uw dieren. Alleen het assortiment is reuze. Wat is de juiste keuze voor uw vee en waarom? Bij Fouragehandel Bus bieden we nu ook Miscanthus (Olifantengras) aan. Benieuwd wat dit nieuwe product u kan bieden? Lees dan snel verder!

Miscanthus giganteus of olifantengras is een tropische grassoort. Miscanthus is een meerjarige teelt en een milieuvriendelijke grondstof. De plant kan in een groeiseizoen 3,5 tot 4 meter hoog worden. De plant heeft een productieve levensduur van vijftien tot twintig jaar. Pas vanaf het tweede jaar kan het gewas geoogst worden. De hoeveelheid biomassa kan vanaf het tweede jaar oplopen van twintig tot vijfentwintig ton droge stof per hectare. Tijdens de wintermaanden daalt het vochtgehalte tot minder dan vijftien procent in het voorjaar, waardoor richting achttien ton droge stof per hectare geoogst kan worden. 

Miscanthus is een opkomend stalstrooisel in Nederland. Het absorberend vermogen is 3 maal groter dan dat van stro en het dubbele van houtkrullen. Gevolg is dat er een kleiner volume aan strooisel benodigd is. Het grote absorberend vermogen van Olifantengras komt voort uit de poreuze kern van de stengels. Nog een voordeel van deze poreuze kern is dat deze uitstekend in staat is om stikstof te absorberen. Hierdoor wordt ammoniak opgenomen en de geur geneutraliseert. De toepasbaarheid voor Olifantengras strooisel is breed, zo kan de ontstofte variant voor paarden gebruikt worden maar kan het ook heel goed direct als strooisel voor pluimvee of koeien worden benut. Ons Olifantengras wordt biologisch geteeld wat dit product een echte groene grondstof maakt.

Als melkveehouder wilt u het gehakselde product met name als stal of boxstrooisel gebruiken, zowel bij het melkvee als in de potstal bij het jongvee. De vraag naar dit product in Nederland en België neemt enorm toe. Olifantengras is als stalstrooisel een voordelige optie. Fouragehandel Bus denkt altijd met u en uw portemonnee mee. Vandaar dat we nu ook dit voordelige maar toch kwalitatief goed product aanbieden. Olifantengras is de toekomst. Wanneer stapt u over op Olifantengras?