Hoe werkt de veiling

Bij Fouragehandel Bus kunt u meebieden op strooisels en voerproducten of bestel andere agrarische producten in onze webshop. Onze veiling is op basis van afmijnen (veiling bij afslag) de veiling begint bij de startprijs en loopt vervolgens langzaam naar beneden. U kunt er ook voor kiezen om niet de veiling af te wachten, maar het product direct te kopen voor de getoonde prijs. Dagelijks lopen er meerdere veilingen van 6:00 tot 22:30 uur.

1. Maak een account aan of log in

Om als nieuwe klant gebruik te maken van het veilingsysteem of een bestelling te plaatsen in de webshop heeft u een account nodig. Dat maakt u eenvoudig aan door op onderstaande knop: 'Registreren' te klikken. Als u een bestaande klant bent krijgt u van ons uw inloggegevens toegestuurd. Met deze inloggegevens kunt u snel handelen en op het voor u ideale moment uw bieding afronden.  Heeft u deze gegevens niet van ons ontvangen? Neem dan even contact met ons op! 

Na het aanmaken van uw account, keuren wij uw account goed. Daarna kunt u eenvoudig inloggen via de knop in de header. 

2a. Hoe werken de veiling producten?

Het bieden gaat heel eenvoudig. Tijdens de dag loopt de prijs van 06:00 tot 22:30 uur langzaam naar beneden. In deze periode kunt u bieden op het product. Uw bod blijft staan totdat de prijs is gezakt naar uw bod of totdat een collega u overbiedt. Via de mail wordt u op de hoogte gehouden van de veiling. Zodat u op ieder moment weer mee kan bieden of uw bod kan intrekken. Indien u de veiling wint, krijgt u een bestelbevestiging via de mail en sms. 

2b. Wilt u niet meedoen aan de veiling?

Dat kan natuurlijk ook. U kunt ervoor kiezen om het product meteen te kopen voor de op dat moment getoonde prijs. Daarmee hoeft u de veiling niet af te wachten en is het product meteen voor u.

Daarnaast kunt u contact opnemen met onze binnendienst en u spreekt dan een vaste prijs af. Zodra uw product bij ons in de veiling komt, krijgt u daar bericht van via de mail en sms. U klikt op de link in de mail of sms en komt direct bij uw product terecht. U ziet daar uw afgesproken prijs staan en u kunt het direct bestellen!

3. Bestelling afronden

Als u de gekozen vracht heeft besteld en afgerekend, is deze niet meer zichtbaar voor andere gegadigden. U heeft het product gekocht voor een scherpe prijs!

4. Aflevering inplannen

Als uw bestelling bij ons binnen is, neemt de afdeling planning binnen 24 uur contact op om het meest ideale aflevermoment met u te bepalen.

Bent u klant van ons of heeft u eenmaal via onze veilingsite besteld, dan krijgt u van ons een e-mail en sms zodra het product weer geveild wordt. Bent u er nog niet aan toe? Dan kunt u eenvoudig een datum aangeven wanneer u weer op de hoogte wilt worden gehouden. Vanaf dan krijgt u automatisch weer een e-mail en sms zodra het product weer aangeboden wordt in de veiling.