Paardenvoer

In onze webshop kunt u allerlei soorten voer krijgen voor uw paard. Naast onze gebruikelijke fourageproducten zoals hooi, kuil en stro, kunt u ook verschillende soorten krachtvoer bij ons bestellen. Welk soort voer voor uw paard het beste is, hangt af van wat er dagelijks van het paard gevraagd wordt en de inspanningen die het paard moet leveren.

Ruwvoer voor uw paard kopen

Ruwvoer is de basis voor een gezond en fit paard. Het lijf is immers ingesteld op een continue stroom aan voeding. Dat zorgt ervoor dat een paard het grootste deel van de dag eet en behoefte heeft aan kwaliteitsvol kuil- of ruwvoer. Het ruwvoer mag uiteraard niet broeien, beschimmeld of muf ruiken. Om er zeker van te zijn dat u bij Fouragehandel Bus altijd kwaliteitsvol voer voor uw paard koopt, zijn wij GMP+ FSA gecertificeerd. Een goede indicatie van de hoeveelheid ruwvoer die een paard nodig heeft is ongeveer 1,5 hooi of kuil per 100 kilogram lichaamsgewicht. Een paard van 500 kilo heeft dus behoefte aan ongeveer 7,5 kilo ruwvoer per dag. Uiteraard dient een paard te allen tijde te kunnen beschikken over vers en schoon drinkwater.

 

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Welk krachtvoer voor uw paard?

Naast ruwvoer beschikt Fouragehandel Bus ook over verschillende soorten krachtvoer voor uw paard. Het is daarbij belangrijk om te kijken naar de inspanning die u van het paard vraagt. Gebruikt u het paard bijvoorbeeld voor de sport op hoog niveau. Dan vraagt dat om biks die de spieren ondersteunt en voor voldoende energie zorgt. Heeft u het paard alleen voor recreatief gebruik, dan is het paard minder gebaat bij energierijk krachtvoer, maar voer dat ervoor zorgt dat het paard alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Zorg voor een uitgebalanceerd voerschema 

Daarbij is het belangrijk om zo min mogelijk wijzigingen in het voederrantsoen en -schema aan te brengen. Het paard is gemaakt voor een uitgebalanceerd voerschema met een constante kwaliteit. De basis van het voer moet dan ook goed zijn. Dat wil zeggen dat het ruwvoer essentieel is en het krachtvoer als aanvulling dient, die past bij de inspanning van uw paard. Daarom heeft Fouragehandel Bus naast het goede kwaliteit ruwvoer, ook veel verscheidene soorten krachtvoer. Zo kunt u uw sportpaard, maar ook uw oudere paard of een paard dat juist snel te veel energie krijgt optimaal ondersteunen met onze producten.