Koolzaadstro kopen

Koolzaadstro voor een scherpe prijs? Dan bent u bij fouragehandel Bus uiteraard op de juiste plek. Met een groot assortiment en de beste kwaliteit zorgen wij dat we altijd precies hebben wat u zoekt. Wij hebben gehakseld, gemalen en ongesneden koolzaadstro van de beste kwaliteit! Dit zorgt ervoor dat u en uw dier tevreden zullen zijn over ons product. Wij bij Fouragehandel Bus willen u ook graag helpen het juiste strooisel te kopen. Dus als u twijfelt over iets, aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Voordelen

Nadelen

✓ Absorbeert beter dan normaal stro        

(-) Weinig veerkracht                       

✓ Zeer stofarm

(-) Minder zacht dan ander stro           

Maak een account aan of log in om mee te doen aan de veiling of koop het product direct voor de getoonde prijs.
Let op: een nieuw account moet eerst worden goedgekeurd dit duurt gemiddeld 1 werkdag. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Koolzaadstro gehakseld of gemalen?

Koolzaadstro is er in meerdere varianten die allemaal hun eigen voordelen en nadelen hebben:

  • Ongesneden koolzaadstro wordt in zijn volle lengte gehouden bij de oogst en heeft daardoor de langste vezellengte van alle soorten. Dit zorgt voor een nette uitstraling in de stal en voor de beste pensprik bij uw melkvee. Dit brengt de melkproductie op gang en daardoor is ongesneden koolzaadstro perfect als aanvulling op het rantsoen van uw melkvee.
  • Ook is er nog gehakseld koolzaadstro wat bij de oogst wordt gesneden zodat het een vezellengte heeft van tussen de 1-4 cm. Dit zorgt voor een hoger absorptievermogen en is daardoor beter geschikt als strooisel voor de stal dan de ongesneden variant. Dit hogere absorptievermogen bij gehakseld koolzaadstro komt vooral doordat de binnenkant van het stro een viltlaagje bevat dat extra goed vocht kan opnemen.
  • Daarnaast is er ook nog gemalen koolzaadstro wat nog korter wordt gesneden bij de oogst tot een vezellengte van 0-3 cm en heeft daardoor het hoogste absorptievermogen van alle soorten koolzaadstro. Dit zorgt ervoor dat deze soort zeer geschikt als stalstrooisel in uw paardenstal.