Miscanthus strooisel kopen

Het beste strooisel voor de laagste prijs? Bij Fouragehandel Bus kunt u biologisch Miscanthus (olifantengras) kopen voor een zeer zachte prijs. Dit komt doordat wij direct leveren vanaf onze leveranciers zonder tussenstops. Onze Miscanthus strooisel is niet alleen goedkoop maar ook van supergoede kwaliteit! Zo beoordelen experts iedere oogst op de samenhang en vezellengte van de snippers. Hierdoor kunnen wij u de beste kwaliteit garanderen. Voor de beste kwaliteit strooisels bent u hier op de juiste plek.

  • Levering losgestort, verpakt of in Big Bags
  • Biologisch en duurzaam product
  • Laag stofgehalte

 

Maak een account aan of log in om mee te doen aan de veiling of koop het product direct voor de getoonde prijs.
Let op: een nieuw account moet eerst worden goedgekeurd dit duurt gemiddeld 1 werkdag. 

Helaas is dit product net uitverkocht. Hou de veiling in de gaten voor nieuwe aanbiedingen.

Miscanthus of olifantengras?

Miscanthus strooisel wordt ook wel als olifantsgras of olifantengras verkocht en is zeer absorberend. Zo heeft het een vochtopname tot wel 3 keer hoger dan stro en 2 keer hoger dan zaagsel. Daarnaast is het ook nog geurloos en stofvrij. Die combinatie zorgt ervoor dat olifantengras aan het oprukken is als stalstrooisel en bodembedekking. Het zorgt daarnaast ook voor een zeer zacht bed. De eerste afnemers zijn dan ook zeer positief over het olifantengras. Er is namelijk maar weinig volume nodig voor een groot strooioppervlak.

Waarom olifantengras kopen?

U moet niet alleen olifantsgras kopen om zijn goede kwaliteit en toch goedkope prijs. Het is namelijk ook zeer duurzaam. Olifantengras of Miscanthus is biologisch afbreekbaar en een biologisch geteeld product. Zo is het oorspronkelijk bedoeld als biomassa voor bio-brandstof. Dit resulteert in een duurzaam product dat ultra absorberend is. Ook neemt de poreuze kern van het gras veel stikstof op en voorkomt daarmee een sterke ammoniakgeur in de stal.

Hoe wordt het olifantsgras geleverd?

Als u ons olifantengras koopt garanderen wij u een snelle levering aan huis. Ook kunt u kiezen tussen losgestorte of verpakte olifantengras en anders nog in Big Bags. Zo maken wij het makkelijk voor u ons Miscanthus strooisel in te zetten op kleine en grote schaal. Verpakt olifantengras is makkelijk inzetbaar door de makkelijk hanteerbare zakken. Als u voor losgestort kiest zijn de kosten wat lager en wordt het gestort waar u het wil. In Big Bags is ons olifantengras ook zeer makkelijk inzetbaar en scheelt het toch wat op de rekening.

Verhalen van boeren

Lees de ervaringen van de boeren

Arjan Pepers - Melkveebedrijf

Sinds ik mijn strooisel op de veilingsite van Fouragehandel Bus koop, heb ik een fikse kostenbesparing én word ik daarnaast altijd op de hoogte gehouden van de actuele aanbiedingen…

Mts Hamhuis - Melkveebedrijf

Dankzij de nieuwe site kan ik gewoon bestellen op mijn mobiel. Dat is gemakkelijk en scheelt mij een hoop tijd. Ook is het handig dat ik inzicht heb in mijn minas boekhouding, en mijn facturen kan downloaden