Gazononderhoud

Is het gras altijd groener aan de overkant? Nu niet meer! Met onze producten voor het gazononderhoud ligt uw grasmat er binnen no-time weer perfect bij! Wij begrijpen dat u uw gazon er zo mooi en netjes mogelijk uit wil laten zien. Daarvoor moet het gras er natuurlijk strak en fris bij liggen! Daarom bieden wij verschillende producten aan die er voor zorgen dat uw gazon er strak bij ligt wanneer u dat wilt! Met onze producten kunt u:

  • Een compleet nieuw gazon inzaaien;
  • Ook in de schaduw een prachtig gazon aanleggen;
  • De slechte en kale plekken in uw gazon herstellen;
  • Uw weide inzaaien.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Pokon graszaad kopen

Pokon graszaad is een hooggewaardeerd tuinmerk  die producten aanbieden om uw gazon goed te houden. De graszaden van Pokon zijn van hoge kwaliteit en zorgen voor een prachtig groen en fris gazon! Wilt u graag gras zaaien maar u weet niet welke soort graszaad u nodig heeft?  dat begrijpen we. De verschillende soorten Pokon graszaad zijn in veel verschillende situaties te gebruiken: In de schaduw, in de zon, bij herstel of kale plekken en nog meer. Bij Fouragehandel Bus kunt u deze Pokon graszaden nu bestellen voor de laagste prijs van Nederland!

Gazon herstellen

Wilt u uw gras herstellen? Wij bieden Pokon graszaad herstel aan waarmee u de slechte en of kale plekken binnen no-time herstelt! De herstel graszaden kiemen namelijk binnen 1 week, mits er een bodemtemperatuur is van 6°C of hoger. Hier volgt een stappenplan voor het herstellen van uw gazon:

  • Stap 1: Verticuteer uw gazon. Door te verticuteren worden de wortels van mos en onkruid doorgesneden.
  • Stap 2: Zaai het graszaad gelijkmatig over de slechte plekken in uw gazon.
  • Stap 3: Druk of rol het graszaad aan om het in contact te brengen met de grond.
  • Stap 4: Houd de grond de eerste 2 tot 4 weken vochtig door te sproeien.
  • Stap 5: Om uw gazon in een topconditie te houden bemest u deze plekken en het gehele gazon drie keer per jaar.

Zo zorgt u voor een snel herstel van uw gazon, deze herstel graszaden kunt u nu snel en voordelig bestellen bij Fouragehandel  Bus!

Graszaad schaduw kopen

U wilt graag gras zaaien, maar u bent bang dat dit niet goed gaat groeien omdat uw gras niet veel zonuren heeft.De oplossing daarvoor is het beste graszaad schaduw van Pokon. Dit graszaad  kan namelijk prima groeien wanneer uw gazon in de schaduw valt  en zorgt voor een minstens net zo prachtig gazon als een  gazon dat zonovergoten is. Voor aanleg, herstel of opfrissing van uw gazon in de schaduw koopt u schaduw graszaad bij Fouragehandel Bus!

Kale plekken gras

Grote kale plekken in het gras, het gebeurd helaas. Pokon kale plekken hersteller is ideaal om deze lelijke plekken weer super fris en mooi te maken! De zaadjes van het kale plekken graszaad kiemen afhankelijk van het weer in 1 tot 3 weken. Zo kunt u binnen een paar weken uw kale gazon weer een gezonde look geven. De kale plekken zijn binnen no-time weg als u nu bestelt bij Fouragehandel Bus!

Wanneer gras zaaien?

Een veel voorkomende vraag is : “Wanneer is het de beste tijd om gras te zaaien?” Gras zaaien kan in principe het hele jaar door, maar wij raden u aan om dit tussen maart en oktober te doen. Vaak zijn in het voorjaar april en mei goede maanden om uw gras in te zaaien. In het najaar is oktober de beste maand om gras te zaaien.  De beste tijden om gras te zaaien zijn dus in het voorjaar en in het najaar omdat de temperatuur op dat moment vaak perfect is voor het kiemen van de graszaden. Ook is de grond vaak zelf nog vochtig door de regenval in deze maanden.

Al met al hangt het beste moment voor het gras zaaien af van het weer. Het is belangrijk dat de buitentemperatuur boven de 15°C ligt en de grondtemperatuur hoger is dan 6°C - 10°C. Hoe warm de grondtemperatuur moet zijn ligt aan het soort graszaad dat u gebruikt, de ene soort kan beter kiemen dan de andere soort bij lagere temperaturen. Wanneer een graszaad kan kiemen kunt u vinden bij de specificaties van het product.

Hoe zaai ik mijn gras?

Wilt u een compleet nieuw gazon aanleggen is het belangrijk dat u dit goed doet. Verwijder al het overige gras en onkruid en spit uw bodem tot zo’n 25 tot 30 centimeter. Het is belangrijk dat u alle wortels en ander afval weghaalt. Als uw grond zanderig is kunt u er voor kiezen om uw gazon mestvoeding te geven. Als u dit doet is het belangrijk dat u de mest goed verdeeld en door elkaar harkt, daarna kunt u uw gazon losjes harken.

U kunt nu uw gras zaaien, als  u heeft gezaaid is het belangrijk dat u de zaadjes zacht de grond in harkt. Als het niet regent moet u uw gras zelf water geven, maar geef ze niet te veel. Het is belangrijk dat u regelmatig het vochtgehalte van de grond controleren. Het oppervlakte mag niet uitdrogen, is dit wel het geval moet u zeker gaan sproeien. Symptomen van droogte zijn: Een droge grond, kleur veranderingen, verlies van veerkracht en het geler worden van het gras.   Ook is het belangrijk dat u niet over de ingezaaide zaden heen loopt.