Zeisen en toebehoren

Landbouwhandwerktuigen om grassen, graan of andere ruigte te maaien. Bij Fouragehandel Bus hebben we allerlei werktuigen om dit te doen, oftewel: Zeisen en toebehoren. Met onze producten zorgt u er voor dat uw grassen of andere planten snel kunnen worden gemaaid of gekapt. Wij garanderen de hoogste kwaliteit voor de scherpste prijs, neem dus snel eens een kijkje in onze webshop!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Een zeis ouderwets?

Een zeis een groot lang mes waarmee u dus vaak grassen of graan mee kapt/maait. Door een zwaaiende beweging te maken worden lange grassen in een handbeweging verleden tijd. Een zeis wordt vaak gezien als oud ding, maar kan nog prima gebruikt worden voor lange grasvelden of graanvelden, omdat een zeis dit in vergelijking met een zitmaaier binnen no-time om heeft. Ook heeft een zeis als voordeel dat deze natuurlijk geen brandstof gebruikt. Bekijk onze zeisen in onze webshop!

Zonder zeisboom bent u nergens

Zonder een zeisboom te gebruiken wordt het maaien of kappen lastig. Met twee handgrepen die bevestigd zitten aan een zeisboom maakt u gemakkelijk de maaiende beweging, bestel daarom snel uw zeisboom bij Fouragehandel Bus!

Klein werk met een handzeis

Een handzeis is een handig handwerktuig waar één handvat aan vastzit, met de handzeis kapt of maait u snel en gemakkelijk uw grassen. Een handzeis is gemaakt voor de wat kleinere oppervlaktes zoals een klein stuk tuin of iets dergelijks. Wacht niet langer en bekijk onze handzeis eens!

Alles weer scherp met de wetsteen

Zonder scherpe zeisen en messen heeft het maaien en kappen natuurlijk geen zin. Daarvoor hebben we bij Fouragehandel Bus een wetsteen in ons assortiment. Met wetstenen krijgt u na het slijpen weer de aller scherpste messen. Maar hoe gebruikt u nou een wetsteen? Hier onder volgt een stappenplan.

  1. Leg de wetsteen ongeveer 10 minuten in water en wacht totdat er geen bubbels meer van de steen af komen.
  2. Leg de steen met de juiste kant naar boven in een houder.
  3. Houd het mes in een hoek van 15 tot 25 graden boven de wetsteen.
  4. Trek het mes met lange halen langs de steen. Als u naar voren schuift is het belangrijk dat u lichte druk uitoefent. Bij het terugtrekken moet u dit in een vloeiende beweging doen. Doe dit een aantal keer totdat u een braam voelt ontstaan, dit is een scheve krul op het mes.
  5. Draai het mes om en herhaal stap 3 en 4 voor de andere kant van het mes scherp te krijgen.

Bij Fouragehandel Bus zorgen we voor scherpe messen voor scherpe prijzen, bestel nu!

Walmes

Ons walmes is ideaal voor, de naam zegt het al, het snoeien en kappen van wal of riet. Door een lengte van 50 centimeter en een gesmede dubbele veer heeft u binnen no-time uw wal weer netjes. Bestel snel uw walmes bij Fouragehandel Bus!