Op vakantie met uw paard in eigen land!

15 juli 2021 blog image

De mooiste Nederlandse paardrijden plekken.

Vanaf de rug van het paard is de schoonheid van de natuur misschien nog wel indrukwekkender dan wanneer u met uw eigen voeten op de grond staat. Met de wind door uw haren en de zon op uw gezicht beleeft u een gevoel van vrijheid. Samen met uw beste vriend onder het zadel komt u op plekken in de natuur die anders niet zo makkelijk te bereiken zouden zijn. We delen graag onze tips met u!

1. Paardrijden in de duinen

Een strandrit staat toch wel hoog op het wensenlijstje van elke ruiter. Niets is mooier dan samen met uw paard over het strand galopperen. Samen vanuit het duin tot aan de branding. 

Denk aan de natuurgebieden de Schoorlse duinen. De hoogste duinen van Nederland, maar ook ideaal om als doorsteek te gebruiken. Via de ruiterpaden bent u binnen korte tijd zo op het strand. Ook mooi is paardrijden op de waddeeilanden. Op elk eiland vindt u wel een paardenstal of manege waar u paarden kan leasen voor een buitenrit of deel kan nemen aan een georganiseerde paardrijtocht. Texel en Terschelling zijn beiden absolute aanraders!

2. Paardrijden op de Veluwe

We beginnen gelijk met het grootste natuurgebied van Nederland, namelijk de Veluwe: hier treft u honderden kilometers aan ruiterpaden en dankzij een uitgebreid knooppuntennetwerk kunt u zelfstandig uw routes bepalen. De bossen van de Veluwe zijn geliefd voor weekendjes paardrijden of voor het organiseren van meerdaagse tochten. De onverharde paden voeren u en uw paard door een bijzonder en afwisselend natuurlijk landschap van bossen, heidevelden en zandverstuivingen. 

3. Paardrijden in Drenthe

Door bosrijke natuurgebieden heen, over brede zandpaden of juist hele smalle bospaadjes, langs uitgestrekte heidevelden of door graslanden met karakteristieke boerderijen en eeuwenoude landgoederen: Drenthe heeft het allemaal. 

Voor een onvergetelijke hippische ervaring raden we u aan om mee te doen aan een meerdaagse, georganiseerde trektocht van 3- 4- of zelfs 5 dagen door de Drentse natuur. Verschillende recreatieve paardenbedrijven bieden dit aan, met eigen paard of met huurpaard. Meestal worden deze trektochten ruim vooraf georganiseerd, dus het loont om u op tijd te oriënteren en alvast ruimschoots van te voren te boeken.

4. Paardrijden in Noord-Brabant

Brabant wordt ook wel paardenland genoemd. Met meer dan 300 rijverenigingen en c.a. 1200+ actieve leden, is Noord-Brabant de grootste provincie binnen Nederland als het gaat om (recreatieve-) paardensport. Grote namen binnen de paardensportwereld, zoals Anky van Grunsven en Imke Schellekens-Bartels, hebben hier hun roots liggen en de Nederlandse provincie is dan ook een geliefde plek voor een paardrijvakantie, zowel voor trainingskampen als voor recreatieritten. De Loonse en Drunense duinen zijn bij uitstek geschikt voor een heerlijke buitenrit. Maar ook de Rucphense bossen en de Oude Buisse heide is absoluut genieten, de menpaden zijn hier zeer goed onderhouden. Handig als u met paard en wagen op vakantie wilt. 

Vakantie in eigen land heeft vele voordelen. Geen langeafstanden in de auto en de mooiste natuurgebieden! Tips over hoe u uw paardrijvakantie regelt leest u hier! Alles wat u nodig heeft om uw vakantie met uw paard goed voor te bereiding vind u in onze webshop!