Paardenborstels kopen

Borstels zijn het belangrijkste onderdeel van de verzorging van een paard. Door het borstelen worden schuurplekken voorkomen. Zo verwijdert het borstelen viezigheid en dode huidcellen. Daarnaast is borstelen goede aandacht voor het paard en dat hebben paarden nodig. Zo bent u blij met een mooie vacht en is uw paard blij met al die aandacht. Wij verkopen allerlei soorten borstels, van poetskisten tot harde borstels. Zo zorgen wij bij Fouragehandel Bus dat u de juiste borstel altijd bij de hand heeft.

  • Goedkope paardenborstels
  • Snelle levering
  • Jarenlange ervaring
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Alles in één: de poetskist

De meest voordelige en handige manier om een paardenborstelset altijd bij de hand te hebben is een poetskist of poetsbox. Hierin worden borstels efficient opgeborgen en meegenomen. Wij verkopen poetskisten voor paarden met inhoud en zonder inhoud. Zo kan u direct en voordelig een borstelset kopen of uw bestaande borstelset opbergen in onze poetsboxen. Wij verkopen allerlei soorten en maten poetskisten zodat er altijd iets is wat u leuk vindt. Een poetskist wordt ook wel eens poetskoffer of poetstas genoemd.

Verschillende soorten paarenborstels

De belangrijkste drie paardenborstels voor het verzorgen zijn: de rosborstel, de zachte borstel en de harde borstel. Deze drie borstels zitten dan ook standaard als basis in onze poetskisten en poetsboxen met inhoud. Met deze drie borstels kunt u al een heel eind komen in de verzorging van uw paard. Daarnaast zijn er uiteraard nog heel veel andere soorten waaronder: manenborstels, uitdunkammen en massageborstels. Hieronder leggen we verder uit waar elk soort borstel voor gebruikt kan worden.

Wat is een rosborstel?

Een rosborstel is een borstel bedoeld om de vacht van het paard schoon te maken. Een rosborstel maakt het grove vuil los en wordt alleen gebruikt op de zachte delen van het paard. Het hoofd en de benen borstelen is niet fijn voor het paard. Om een rosborstel zo efficient mogelijk te gebruiken is het belangrijk om in rondjes te borstelen. Zo haal je het vuil goed tussen de vacht vandaan. Een rosborstel is makkelijk weer schoon te maken door tegen de muur of grond te kloppen.

Harde borstel haalt het losse vuil weg

Een harde borstel wordt gebruikt in combinatie met een rosborstel. Een harde borstel haalt het losse vuil weg dat de rosborstel heeft losgemaakt. Ook deze paardenborstel is niet bedoeld voor de benen en hoofd van het paard omdat het harde haren heeft. Belangrijk is dat u de harde borstel, in tegenstelling tot de rosborstel, met de vacht mee beweegt. Dit zorgt ervoor dat het vuil echt wordt opgenomen door de borstel.

Waar is een zachte borstel voor nodig?

Met een zachte borstel wordt het laatste beetje vuil weggehaald dat de andere paardenborstels nog hebben achtergelaten in de vacht. Ook kan de zachte borstel worden gebruikt om de benen en hoofd van het paard voorzichtig te borstelen. De zachte borstel is dus echt een finishing touch in het borstelen van uw paard.

Manenborstel zorgt voor manen en staart

Naast de drie belangrijke paardenborstels voor de vacht van het paard is een manenborstel ook zeer gebruikelijk. Een manenborstel wordt namelijk gebruikt om de manen en staart van het paard schoon te maken. Een manenborstel verwijdert naast het vuil ook klitten in de staart en manen. Een manenborstel heet ook vaak een staartborstel.

Waarom dan nog een manenkam?

Waarom zou een manenkam nog nodig zijn als er al een manenborstel is? Een manenkam wordt alleen gebruikt voor de manen en is moinder grof dan een borstel. Hierdoor worden meer klitten weggehaald en al het vuil verwijdert. De staart is daar te gevoelig voor en heeft haren die sneller afbreken. Om de manen van uw paard zo mooi mogelijk te maken is een manenkam een musthave.

Andere borstels voor de finishing touch

Er zijn natuurlijk nog allerlei andere soorten borstels. Zo verkopen wij ook nog glansborstels, poetsblokken, noppenborstels, zweetmessen en uitdunkammen.

  • Met een glansborstel krijgt uw paard een glanzende vacht
  • Een poetsblok is handig voor het verwijden van huidschilfers of horzeleitjes
  • Noppenborstels of massageborstels zorgen voor een verbeterde bloedsomloop en een gelukkig paard
  • Met een zweetmes wordt het meeste water of zweet uit de vacht gehaald na het berijden of wassen van het paard
  • Een uitdunkam wordt gebruikt om de vacht van het paard uit te dunnen.

Hoe borstel je een paard?

Om te beginnen is het handig tijdens het poetsen een vaste volgorde te houden. Begin met het uitkrabben van de hoeven van het paard en houdt dezelfde volgorde aan. Vaak gaat het paard op een gegeven moment automatisch het volgende been optillen! Na de hoeven is de vacht aan de beurt in de eerdergenoemde volgorde; eerst de rosborstel, dan de harde borstel en dan de zachte borstel. Begin altijd vooraan bij de nek en borstel dan naar achter toe. Aan het eind kunt u de manen en staart nog borstelen.