Goedkope paardendekens kopen

Heeft u geen paardendeken voor uw paard? Weest niet gevreesd! Bij Fouragehandel Bus hebben wij goedkope paardendekens van de beste kwaliteit en een supersnelle levering. Zo zorgen wij dat uw paard zo snel mogelijk weer beschermd is tegen het weer en insecten. Wanneer u bij ons bestelt leveren wij zonder tussenstops en dus zo snel en goedkoop mogelijk. Dat is niet alleen een voordeel voor ons maar ook voor u!

  • Goedkoop én goed
  • Breed assortiment
  • Leukste paardenshop in Nederland
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waarom een paardendeken kopen?

Een paardendeken kopen is een verstandige beslissing helemaal in het onvoorspelbare Nederlandse weer. Zo kunt u met een gerust hart uw paard buiten laten staan zonder bang te hoeven zijn voor regen. Wij verkopen niet alleen paardendekens tegen de regen maar ook vliegendekens en zweetdekens. Zo is er in iedere situatie wel een bijpassend deken zodat uw paard altijd beschermd is tegen de omstandigheden.

Wat is een zweetdeken?

Een zweetdeken is ideaal voor na het rijden want het is namelijk gemaakt van fleece waardoor het zweet van het paard snel opdroogt. Als het paard flink heeft gezweet bij het rijden en daarna te snel afkoelt door dat zweet krijgt het stijve spieren en misschien zelfs wel blessures. Een zweetdeken voorkomt dit door het zweet op te nemen en het paard tegelijkertijd met een extra laagje te beschermen tegen koude lucht. Wij hebben alle maten in ons assortiment van een vliegendeken voor shetlanders tot shires.

Fleecedeken of wollen zweetdeken?

Vroeger werden zweetdekens van wol gemaakt maar die waren meestal te zwaar en te warm voor het paard. Ze zijn natuurlijk nog steeds te krijgen maar fleece zorgt ervoor dat het paard sneller uitzweet en minder warm krijgt als het in de wei of stal staat. Ook zijn fleece dekens veel makkelijker te wassen en kunnen ze vaker gewassen worden.

Zweetdeken met hals of zonder hals?

Zweetdekens hebben wij in allerlei soorten en maten en daardoor kan het onduidelijk zijn welk zweetdeken past bij uw paard. Zo zijn er zweetdekens met en zonder hals waaruit u kunt kiezen. Een zweetdeken met hals wordt voornamelijk gebruikt bij paarden die pas geschoren zijn of wanneer het flink koud is buiten. Deze hals vormt dan een extra laagje tegen de kou terwijl het zweet nog steeds snel wordt afgevoerd. In de zomer is een hals eigenlijk niet nodig.

Waarom heeft uw paard een vliegendeken nodig?

Een vliegendeken is een multi-functionele deken waarmee uw paard blij in de wei staat. Onze vliegendekens beschermen namelijk tegen vliegen, dazen en andere insecten maar daarnaast ook tegen de zon. Onze vliegendekens hebben namelijk een UV-werende laag waarmee de vacht wordt beschermd tegen de zon. Alsof dat nog niet genoeg is zijn onze vliegendekens dun en licht van kleur zodat uw paard ook nog wordt beschermd tegen oververhitting. Zo zijn onze vliegendekens de perfecte bescherming voor uw paard in de zomer!

Welk vliegendeken moet ik kopen?

Bij het kopen van een vliegendeken voor uw paard is het belangrijk op twee dingen te letten: de maat en uitvoering met of zonder hals. In de volgende alinea leggen we uit welke maat u nodig heeft. Daarnaast is het belangrijk te kijken naar of het vliegendeken wel of geen hals heeft. Een vliegendeken met hals kan iets warmer zijn als het echt hoogzomer is maar beschermt uw paard nog beter tegen insecten. Als u twijfelt is een paardendeken met hals handig want de hals kan atlijd worden afgekoppeld als het nodig blijkt. Voor een complete bescherming tegen vliegen kan een vliegenmasker natuurlijk niet worden vergeten. Check onze pagina met vliegenmaskers voor de ultieme bescherming van uw paard.

Wat is de maat van mijn paard?

Bij het aanschaffen van een paardendeken is de maat erg belangrijk. De bekendste manier om paardendeken maten te onderscheiden met de onderlengte. Een deken met maat 125/175 cm heeft een onderlengte van 175 cm. Dit betekent dat het paard 175 cm lang is tussen de voorkant van de borst(het begin van de deken) en de achterkant van het achterbeen(waar het deken eindigt). Dit is simpel op te meten met een meetlint zodat het deken past bij het paard. Wel is belangrijk dat het paard ook met het hoofd omlaag genoeg ruimte heeft dus het is beter een iets te grote deken te kopen dan een kleine zodat uw paard genoeg ruimte heeft aan de voorkant.

Wat te doen tijdens het rijden?

Tijdens het rijden is een paardendeken meestal onhandig en kan het al snel te warm worden voor het paard. Een goede oplossing voor wat te doen met uw paardendekens is een dekenrek. Met een dekenrek voor paardendekens kunt u gemakkelijk het deken even ophangen waardoor het niet op de grond hoeft te liggen en ook snel opdroogt. Zo voorkomt u dat de dekens gaan ruiken houdt u ze goed schoon. Wij hebben zelfs een dekenrek waar 3 dekens tegelijkertijd aan kunnen hangen!

Hoe wordt een paardendeken bevestigt?

Een paardendeken heeft meestal 3 punten van bevestiging: een borstsluiting, een bilkoord en buiksluiting. Als de maat van het paardendeken goed is zijn er geen problemen met de borstsluiting en bilkoord maar de buiksluiting kan soms wel problemen opleveren. Daarom verkopen wij ook een elastische dekensingel waarmee een groter bereik aan lengte kan worden bereikt dan de standaard buiksluitingen. Een elastische dekensingel kan ook handig zijn als u een extra bevestingsmiddel nodig hebt om het paardendeken goed strak op zijn plaats te houden.