Zadel kopen voor uw paard

Een goed zadel is cruciaal voor het rijplezier. Daarom hebben wij bij Fouragehandel Bus de hoogste kwaliteit paardenzadels. Omdat ieder mens en paard verschilt hebben wij een breed assortiment. Zo zorgen wij dat er altijd een zadel geschikt is voor elke situatie. Tegelijkertijd willen we ook zorgen dat iedereen de mogelijkheid heeft paard te rijden. Daarom hebben we voor zowel beginners als gevorderen het juiste zadel. Daarnaast hebben we ook nog verschillende soorten onderdelen. Oftewel, om een paardenzadel te kopen bent u hier aan het juiste adres.

  • Zachte prijzen
  • Snelle levering
  • Breed assortiment
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hoe belangrijk is een goed zadel?

Een goed zadel is van essentieel belang. Zo kan je rugpijn en pijnlijke drukplekken voorkomen. Een goed zadel verdeelt de druk gelijkmatig over je zitvlak en zorgt voor een goede zithouding. Belangrijk is te kijken naar waar het voor bedoeld is. Het ene zadel is beter voor springen en het andere voor dressuur.

Rubber inleg voor stijgbeugel

Een veelgebruikte oplossing voor pijnlijke drukplekken of rugpijn zijn rubber inlegzooltjes. Deze worden op de stijgbeugel geplaatst en zorgen voor een betere houding van de voeten en daarmee voor een betere algehele houding. Daarnaast heeft uw voet meer houvast in de stijgbeugel.

Welk zadel past bij mijn paard?

Het is erg belangrijk een zadel te kopen dat ook goed bij het paard past. Een te kleine of een te grote zorgt namelijk voor veel problemen. De paardenzadels die wij verkopen hebben meerdere maten en zo kan u zelf kiezen welke grootte u wilt. Zo weet u zeker dat dit het perfecte zadel voor uw paard is.

Een comfortabel zadel voor uw paard

Niet alleen de goede maat kiezen is van belang maar wat ook erg kan helpen is een zadeldek. Dit is een dek dat tussen de rug van het paard en het zadel wordt geplaatst. Zo worden pijnlijke drukplekken bij het paard voorkomen en heeft het paard minder last van het schuren.

Stijgbeugels

Bij een zadel hoort natuurlijk een set stijgbeugels. Daarom verkopen wij meerdere soorten stijgbeugels in verschillende maten. We hebben stijgbeugels voor kinderen en volwassenen en we verkopen stijgbeugels met of zonder rubber inleg. Kortom, wat voor stijgbeugel u ook zoekt, wij hebben het in huis.

Hoe trek ik de singel strak?

Een niet te missen onderdeel van het zadel is de singel. Hiermee wordt het zadel aan het paard bevestigt. De singel moet goed strak zitten zodat het zadel niet gaat glijden. Om de singel goed strak te krijgen is het handig om hem in stapjes strak te trekken. Eerst zet u het zadel vast en laat u het paard alvast lopen. Daarna kan de singel meestal weer wat strakker worden aangetrokken. Ook is het zeer belangrijk dat de singel lang genoeg is voor een goede verdeling van de druk. Een te korte singel waar het laatste gaatje wordt gebruikt is daarnaast ook gewoon niet handig in gebruik.

Wat is de goede lengte van een stijgbeugelriem?

Een steugbeugelriem zit aan de ene kant vast aan het zadel en aan de andere kant de stijgbeugel. De stijgbeugelriem moet niet te lang of te kort zijn. Is dat wel zo dan rijdt het niet lekker. Een te lange riem zorgt ervoor dat de voet niet bij de stijgbeugel kan. Een te korte riem zorgt voor te kromme benen bij het rijden. Een trucje om de lengte te bepalen is je arm; als je de stijgbeugel in je oksel duwt moeten je vingers ongeveer bij de beugelhaak komen. Bij Fouragehandel Bus hebben we allerlei soorten en maten stijgbeugelriemen. Zo vindt u altijd wat u zoekt!

Wat is een zadelhouder?

Een zadelhouder is een stang die een de muur bevestigt kan worden. Aan deze stang kan een zadel gehangen worden als hij niet gebruikt wordt. Een zadelhouder zorgt ervoor dat de ronde vorm van het zadel behouden wordt. Vaak zit er aan de zadelhouder nog een haak om het hoofdstel aan te hangen. Bij Fouragehandel Bus verkopen wij dus niet alleen paardenzadels, maar ook van alles wat er mee te maken heeft.