Paardrijlaarzen kopen

Paardrijlaarzen zijn een belangrijk onderdeel van een ruiteruitrusting en wij verkopen dan ook veel verschillende kleuren, maten en soorten rijlaarzen. In ons assortiment hebben we verschillende modellen paardrijlaarzen voor kind, dames en heren van verschillende merken. Ook hebben we sportieve laarzen of juist chique laarzen te koop. Zoals al gezegd bieden we ook veel verschillende kleuren aan waarvan de bruine rijlaarzen toch wel echt de favoriet is. Kortom, voor paardrijlaarzen kopen gaat u naar Fouragehandel Bus.

  • One-stop shop voor uw ruiterartikelen
  • Zowel ruitershop als paardenshop
  • Supergroot assortiment
Geen producten gevonden voor deze selectie.

De voordelen van paardrijlaarzen

Rijlaarzen wordt gezien als een belangrijk onderdeel van de ruitersuitrusting maar waarom eigenlijk? Nou paardrijlaarzen zijn zoals de naam natuurlijk al zegt speciaal ontworpen voor het paardrijden en heeft bijvoorbeeld een zool die zorgt voor extra grip. Daardoor glijdt je voet minder snel uit de stijgbeugel en dat zorgt voor een betere zit op het paard. Daarnaast is een paardrijlaars ook nog veiliger omdat de hak zo gemaakt is dat de voet bijna niet met de hak door de stijgbeugel heen kan. Zo blijft u voet niet steken wanneer u valt.

Wat is de goede maat paardrijlaarzen?

Om de juiste maar paardrijlaarzen te kopen is het van belang goed uw voetmaat en kuitmaat te meten. Zorg ervoor dat u bij het opmeten altijd een paardrijbroek en -sokken aan hebt die u normaal ook draagt. Dit voorkomt knelpunten en zorgt ervoor dat u zeker weten de goede maat hebt. Zodra dit is gemeten kunt u naar een maattabel van het specifieke merk kijken en zien welke maat u nodig heeft. Als na het opmeten blijkt dat de kuit wat groot is in verhouding tot de voet kan het verstandig zijn een grotere maat paardrijlaars te kopen dan uw voetmaat. Zorg er dus altijd voor dat de laars op geen enkele plek kan gaan knellen. Daarnaast is het voor een goed zittende laars belangrijk rekening te houden met de verschillende maten paardrijlaarzen voor dames en heren.

Welke soorten rijlaarzen verkopen wij?

Een zeer populaire soort laarzen zijn de leren paardrijlaarzen. Dit zijn goede all-round rijlaarzen die er chique uitzien en zowel als het koud en warm is prima te dragen zijn. Daarnaast verkopen we uiteraard ook kunststof rijlaarzen die zeer lang meegaan en ook een goede all-rounder zijn. Zowel onze leren rijlaarzen als de kunststof laarzen zijn waterdicht. Daarnaast verkopen we ook nog paardrijlaarzen voor kinderen en laarzen met of zonder sporen.

Wat moet ik aan in de winter?

In de koude wintermaanden zijn warme laarzen zeer belangrijk. Koude voeten zijn niet fijn tijdens het rijden en moeten koste wat het kost voorkomen worden. Daarom verkopen wij kunststof winter laarzen die lekker warm gevoerd zijn. Voor de echte diehard ruiter bieden we ook nog speciale thermo rijlaarzen die nog warmer zijn in de winter. Met een rits aan de achterzijde of zijkant zijn deze laarzen makkelijk aan en uit te krijgen. Met deze winter rijlaarzen krijgt u nooit meer koude voeten tijdens het paardrijden.

Onderhoud van de laarzen

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van onze laarzen is het verstandig ze goed te onderhouden met ledervet en andere onderhoudsproducten. Deze beschermen de laarzen en zorgen dat ze langer mooi blijven. We verkopen deze producten in onze paardenshop onder Verzorging en daar hebben we meerdere soorten leeronderhoudsproducten en herstelproducten.