Aflammeren

De lammetjesperiode is altijd erg druk, en het is belangrijk dat het schaap en het lammetje na de bevalling gezond zijn. Daarom bieden wij een aantal producten die het aflammeren van de schapen zo gezond en veilig mogelijk laten verlopen. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en dragen bij aan de gezondheid van uw schapen en lammetjes!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Prolaps schaap

Bij een bevalling van een schaap kan het nogal eens voorkomen dat het schedewand begint uit te puilen, dit noemen we dan een prolaps. Een prolaps bij een schaap is vaak het gevolg van verzwakt bindweefsel. Voor het schaap is dit natuurlijk niet fijn en bij Fouragehandel Bus willen we dit graag voorkomen. 

Prolaps tuig schaap kopen

Met het prolaps tuig voor uw schapen zorgt u voor een gezonde en fijne bevalling voor uw schaap. Het prolaps tuig schaap is eenvoudig om te doen bij het dier en het veroorzaakt geen onnodige hinder. Het prolaps tuig schaap zorgt ervoor dat de geboorte van de lammetjes normaal door kan gaan zonder dat uw schaap een prolaps oploopt. Tevens zijn ze makkelijk in gebruik doordat ze verstelbaar en uitwasbaar zijn. Koop nu snel en voordeling uw prolaps tuig schaap bij Fouragehandel Bus! 

Lijfbieden schaap

De anti-lijfbieder schaap is een steunmiddel om tevens verzakking te voorkomen in de laatste weken voor het aflammeren. De lijfbieder is een soort kunststof lepel welke in het geboortekanaal wordt geplaatst. Daarna wordt de lijfbieder vastgemaakt aan de vacht van het dier. De lepel zorgt ervoor dat de baarmoeder van uw schaap in de buikholte wordt gedrukt waardoor deze niet kan uitzakken. Bij Fouragehandel Bus koopt u de juiste producten voor het lijfbieden van uw schaap! 

Lammetjes verlossen

Bij het aflammeren van schapen is het natuurlijk ook belangrijk dat het lammetje veilig en gezond ter wereld komt. Het schaap kan eigenlijk niet bevallen zonder hulp. Lammeren verlossen moet daarom zo goed mogelijk gebeuren met uw hulp. Met de lammeren verlosser van Fouragehandel Bus brengt u snel en gezond de lammetjes ter wereld, koop hem nu! 

Wat is belangrijk bij lammetjes verlossen?

Voor u een lammetje gaat verlossen is het ontzettend belangrijk dat u zeker weet in welke ligging het lammetje zich bevindt! Hieronder vindt u de verschillende liggingen en de manier waarop u moet handelen. 

  • Kopligging: Een kopligging is de normale ligging, het lammetje ligt met gestrekte pootjes onder de kop en ligt recht voor het geboortekanaal. Bij deze ligging doen zich vaak geen problemen voor en komt het lammetje gemakkelijk uit het geboortekanaal. 
  • Stuitligging: Bij de stuitligging ligt het dier andersom, en dus met de achterpootjes richting het geboortekanaal. Dit herkent u wanneer u ziet dat de klauwtjes van de hoeven naar beneden zijn gericht. Met enige trekkracht kan het lammetje gezond ter wereld gebracht worden, alleen moet dit snel gebeuren omdat het mogelijk is dat de navelstreng afbreekt. 
  • Carpaalligging: Bij de carpaalligging ligt het lammetje hetzelfde als bij de kopligging, alleen liggen één of beide voorpootjes gebogen in plaats van gestrekt. De voorpootjes dienen dan goed gelegd te worden, door de knie omhoog te brengen en dan het pootje naar voren te trekken. Daarna wordt met behulp van wat trekkracht het lammetje normaal geboren 
  • Schouderligging: Bij de schouderligging liggen de één of beide voorpootjes volledig gebogen in het schoudergewicht langs de romp teruggeslagen. Door de kop rustig naar achter te duwen en de knie naar voren te halen komt het lammetje in de carpaalligging te liggen. Vanuit daar werkt u verder op dezelfde manier als u bij de carpaalligging zou hebben gedaan. 
  • Tarsaalligging: Bij de tarsaalligging ligt het lammetje in een stuitligging, alleen zijn de achterpootjes niet gestrekt maar gebogen onder de buik van het dier, de knie en de hak liggen hier dan opgevouwen. Door het dier rustig aan te duwen en de pootjes rustig terug te trekken om ze te strekken komt het dier in een stuitligging terecht. Vanuit daar werkt u verder zoals u bij de stuitligging zou hebben gedaan. 
  • Heupligging: Bij de heupligging ligt het dier ook in een stuitligging, alleen is het achterpootje sterk gebogen en ligt het geheel langs de romp. Door de hak naar u toe te trekken legt u het lammetje in een tarsaalligging. Vanuit daar werkt u verder als zoals u bij de tarsaalligging zou hebben gedaan. 
  • Teruggeslagen kop: Het kan voorkomen dat de kop van het lammetje terugslaat, het is dan nodig dat de kop van het lammetje rustig terug wordt gelegd. Dan kan het dier weer op de normale manier verlost worden. 
  • Schouder/elleboogligging: Bij deze ligging ligt het lammetje in een normale kopligging, alleen zijn de voorpootjes niet helemaal gestrekt. Vaak wordt het lam spontaan geboren bij deze ligging, maar als dit niet het geval is moet de kop rustig worden teruggeduwd om het lammetje in een normale kopligging te brengen. 

Koop snel uw producten voor het aflammeren van uw schapen bij Fouragehandel Bus!