Dekblokken

Onze dekblokken zijn van hoge kwaliteit en geven onder alle omstandigheden kleur af. Zo kunt u uw dieren gemakkelijk herkennen. De dekblokken worden geleverd inclusief vastzetpen.  Wij bieden dekblokken aan in de kleuren:

  • Zwart
  • Rood
  • Blauw
  • Geel
  • Groen

1 Producten

Vaste prijs
Eerder besteld

Raidex dekblok

Raidex dekblokken zijn krijtblokken van hoge kwaliteit. Het merk Raidex is gespecialiseerd in merkstiften, markeringsspray en dekblokken. Raidex dekblokken zijn gemaakt van een unieke samenstelling waardoor deze zowel in de winter als in de zomer te gebruiken zijn, Andere krijtblokken zijn dit vaak niet. U kunt deze best gewaardeerde dekblokken nu voor de laagste prijs van Nederland kopen bij Fouragehandel Bus!

Hoe werkt een dekblok?

Een dekblok is een krijtblok wat u bevestigt aan het dektuig van uw ram. Het krijtblok wordt zo op hun plaats gehouden onder de buik van de ram. Als uw ram uw schapen dekt zorgt het blok ervoor dat het schaap gemarkeerd wordt. Het schaap zal dan de kleur van het gebruikte dekblok boven op de kont van het schaap te zien zijn. De best werkende dekblokken koopt u nu bij Fouragehandel Bus! 

Waarom zou u ze gebruiken?

Een dekblok kopen kan voor een schapenboer erg belangrijk zijn. Door de markering die een dekblok achterlaat  kunt u controleren of uw schapen zijn gedekt of niet. Met de verschillende kleuren kunt u van krijtblok verwisselen en kunt u in de gaten houden in welke periode het schaap is gedekt en wanneer  deze dus zal lammeren. De meeste schapenboeren wisselen om de drie weken van blok. Het dekblok zorgt dus voor een soort administratie van welk schaap wanneer is gedekt door uw ram.