Spenen en toebehoren

Het spenen van een lammetje kan cruciaal zijn in de start maar ook in de latere fase van het leven van een lam. Daarom bieden wij een aantal producten aan als spenen voor lammeren, lambarspenen en lambarventielen om het leven van uw lammeren zo gezond en goed mogelijk te laten verlopen. Bestel snel & voordelig onze spenen en toebehoren bij ons in de webshop!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Lammerenspeen kopen 

Binnen ons assortiment hebben wij verschillende soorten lammerenspenen. De verschillende soorten spenen passen op verschillende soorten flessen en emmers. 

  • Lammerenspeen voor antivac fles 

De lammerenspeen voor antivac fles is zoals de naam verklapt, geschikt voor het gebruiken op een antivac fles. Deze speen is makkelijk te bevestigen op dit soort fles, waardoor u snel en gemakkelijk uw lammeren kunt spenen. 

  • Lammerenspeen voor op bierfles 

De lammerenspeen voor op de bierfles is makkelijk te bevestigen op de bierdrinkflessen voor uw lammetjes. Ze zijn gemakkelijk in de fles te drukken en blijven stevig zitten door het randje die onder de opening van de fles komt.  

  • Lammerenspeen voor fles of emmer 

De lammerenspeen voor de fles of emmer zijn te gebruiken voor flessen en emmers, we verkopen stugge spenen voor oudere lammeren en zachte spenen voor jongere lammeren. Voor elk lammetje dus een geschikte speen! 

  • Lambarspeen 

De lambarspeen is ideaal om te bevestigen aan uw lammeren bar. Het is altijd handig om deze lambarspenen op voorraad te hebben tijdens de lammetjestijd. 

Snel & voordelig uw lammerenspenen kopen doet u bij Fouragehandel Bus! 

Waarom mijn lammetjes spenen? 

Wanneer het om de een of andere reden niet mogelijk is dat het lammetje bij de moeder speent, moet u zelf met de hand het lammetje spenen. Dit is natuurlijk belangrijk voor het opgroeien van het lammetje, door met de hand te spenen krijgt het lammetje alsnog een goede levensstart.  

Tips bij het spenen van uw lammetje 

Hier volgen een aantal tips bij het spenen van uw lammetjes. 

  • Na ongeveer 10 dagen na de geboorte van het lammetje moet u beginnen met het bijvoeren van uw dieren. Start met korrel om ze te laten wennen aan voer opnemen, na een tijdje kunt u dit afbouwen en overstappen op krachtvoer en ruwvoer. 
  • Zorg ervoor dat de lammetjes genoeg vers water hebben, dit stimuleert de voeropname van de lammetjes. 

Koop nu snel en voordelig al uw spenen & toebehoren bij Fouragehandel Bus!