Halsters kopen voor uw paard

Bij Fouragehandel Bus hebben wij paardenhalsters in allerlei verschillende kleuren en maten. Zo hebben wij blauwe, rode en zwarte halsters. Ook hebben wij knoop- en lederen halsters. Dit alles verkopen met het oog op detail en kwaliteit. Wij snappen namelijk dat niet ieder paard en ruiter hetzelfde zijn. Daarom hebben we voor ieder wat terwijl we toch lage prijzen kunnen garanderen. U bent hier precies op de goede plek voor al uw paardenartikelen! Naast halsters verkopen wij ook natuurlijk ook halstertouwen en overige.

  • Oog voor kwaliteit
  • Superbreed assortiment
  • Geschikt voor veulens tot de grootste paarden!
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waarvoor dient een halster?

Een halster heeft in tegenstelling tot een hoofdstel geen bit en wordt daarom niet gebruikt voor het berijden maar wel als er met het paard gelopen wordt. Ook kan een halster gebruikt worden om een paard vast te binden tijdens het poetsen of wassen. Het is wel belangrijk een paard niet vastgebonden te laten want als het paard dan in paniek raakt kan het verwondingen oplopen. Bent u op zoek naar een hoofdstel? Wij verkopen ook hoofdstellen.

Verschillende soorten en maten

De juiste soort en maat paardenhalster vinden is erg belangrijk. Daarom hebben wij een superbreed assortiment en wij hopen daarmee u te kunnen helpen in deze zoektocht. Het ene paard is het andere niet en heeft daardoor een andere maat of soort nodig. Hieronder gaan we verder in over wat nou de beste halster is voor uw paard.

Verschillende materialen

Halsters worden gemaakt van verschillende materialen en zijn daardoor dus lang niet allemaal hetzelfde. Leren halsters bijvoorbeeld staan sjiek en mooi terwijl een nylon halster minder onderhoud nodig heeft en langer meegaat. Ook is er nog het touwhalster dat gemakkelijk in gebruik is. Om uit te vinden wat bij u past is het handig om na te denken waar u het voor gaat gebruiken. Voor een wedstrijd is leer toch wel echt een musthave terwijl op stal een nylon of simpel touwhalster kan volstaan.

De juiste maat van shetlander tot pony

De juiste maat halster is van groot belang. Een te kleine of te grote is namelijk niet fijn. Hoewel de meeste van onze halsters verstelbaar zijn is er toch een maximale en minimale lengte van de touwen. Als ze niet meer langer gemaakt kunnen worden gaat het te strak zitten. Dit gaat zorgen voor pijnlijke drukplekken of schuurplekken bij uw paard. Om dat te voorkomen leggen wij uit welke maat past bij welk paard. Bij de meeste van onze halsters kunt u een maat kiezen:

Veulenhalster

Bij Fouragehandel Bus hebben we een speciale maat voor veulens. Deze zijn natuurlijk geschikt voor veulens maar ook voor andere kleine paarden of minipaarden.

Shetlander halster

Een Shetlander halster is voornamelijk bedoeld voor shetlanders maar kleine pony’s zoals de Welsh A tot 1,10 meter schofthoogte kunnen vaak ook een Shetlander halster gebruiken.

Pony halster

Een pony halster is geschikt voor pony’s van ongeveer 1,10 tot 1,35 meter maar dat is natuurlijk afhankelijk van het ras en de grootte van het hoofd. Meestal past het pony halster op B- en C-pony’s of Shetlanders met een groot hoofd.

Maat cob

Halsters met maat cob zijn geschikt voor gemiddelde tot grote ponyrassen zoals: Fjorden, Haflingers, Ijslanders en Tinkers. Vaak zijn deze pony’s dan tussen de 1,35 en 1,60 meter.

Maat full

Halsters maat full passen op de meeste volwassen paarden en is dan ook de meeste verkochte maat. Deze paarden hebben dan ongeveer een hoogte tussen de 1,60 en 1,75 meter.

Maat extra full

Voor grote paarden of paarden met bijzonder grote hoofden is er dan ook nog de maat extra full. Dit is de grootste maat en wordt gebruikt voor de grote warmbloed paardenrassen.

Niet te vergeten: halstertouwen

Als u een halster koopt is een halstertouw natuurlijk ook van belang. Een halstertouw wordt namelijk vastgeklikt aan het halster als u het paard leidt of vastzet. Met een goede kwaliteit halstertouw krijgt u minder last van uw handen en gaat het touw langer mee. Ook kan een halstertouw met een leuk kleurtje de boel goed opvrolijken! Wij verkopen superveel verschillende kleuren halstertouwen met zowel paniekklippen als musketons.

Wat is een paniekklip?

Een paniekklip is een haak die anders werkt dan een musketon. Als een musketon op spanning staat kan de haak niet losgekoppeld worden. Als het paard bijvoorbeeld in paniek raakt kan een musketon problemen opleveren. Een paniekklip daarentegen kan opengeklikt worden terwijl er aan wordt getrokken. Het touw wordt dan losgelaten en het paard kan worden gerustgesteld.

Wat is een voorbringlijn?

Een voorbringlijn is net zoiets als een halstertouw maar is robuuster en wordt op meerdere plekken bevestigt aan het halster. Een voorbringlijn is daardoor beter geschikt voor lastige of zeer grote paarden waar meer kracht gepaard gaat bij het leiden. Onze voorbringlijnen zijn gemaakt van stevig nylon en hebben een comfortabel handvat.

Vliegenmasker voor uw paard

Een vliegenmasker voor uw paard maakt uw paard blij. Met onze vliegenmaskers worden namelijk de vliegen weggehouden van het hoofd en de ogen zonder dat het paard last heeft van het masker. Zo hebben wij maskers die zeer doorzichtig zijn maar toch goed beschermen. Zo heeft u een blij paard in de wei!