Inkuilen

Ruwvoer is de basis van een melkveebedrijf: het grootste deel van het rantsoen bestaat uit ruwvoer. De kwaliteit van het ruwvoer is van essentieel belang om tot een rendabele bedrijfsvoering te komen. Voor het maïs of gras inkuilen heeft u de beste kwaliteit producten nodig. Door onze jarenlange ervaring, kunnen wij u adviseren over bijvoorbeeld het gebruik van landbouwplastic of onderfolie. Daarnaast verkopen wij ook de toebehoren van het inkuilen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Landbouwplastic

Misschien is landbouwplastic wel het belangrijkste onderdeel van het inkuilen. Landbouwplastic beschermt namelijk het gras of ruwvoer tegen regen, zon en andere omstandigheden. Hiervoor moet het plastic stevig en robuust zijn maar tegelijkertijd ook flexibel om alles goed strak te trekken. Wij verkopen verschillende soorten landbouwplastic met verschillende diktes en mate van bescherming. Koop nu al uw inkuil benodigdheden bij Fouragehandel Bus!

Onderfolie

Bij het inkuilen is onderfolie ook niet te missen. Hoewel landbouwplastic goed beschermd tegen zon, regen en wind kan landbouwplastic meestal niet al het lucht uit het gras trekken. Dit komt omdat het te dik is en niet flexibel genoeg, hierdoor ontstaan er luchtbellen. Onderfolie daarentegen is een veel dunnere laag dat zeer geschikt om de kuil vacuüm te trekken. Door dit als onderlaag aan te leggen benut u de voordelen van beide soorten plastic/folie tot het uiterste!

Wandfolie

Als gras of ruwvoer lang wordt opgeslagen is broei nooit ver weg. Met wandfolie kunt u die kans flink verkleinen. Door een extra laag wandfolie bijvoorbeeld aan de rand van een sleufsilo wordt de kans veel kleiner dat vocht zich naar binnen kan werken. Zo kunt u de kans op broei verhelpen met een laagje plastic van maar 0,12 millimeter!

Overige inkuil benodigdheden

Naast landbouwplastic en -folie verkopen wij uiteraard ook nog andere inkuil producten. Zo bevat ons assortiment reparatietape dat zeer flexibel en robuust is. Zo kunt u scheuren of gaten in het plastic makkelijk repareren. Of bekijk eens onze zandslurven die u gemakkelijk om kunt toveren tot een mooi ballastgewicht. Koop nu de beste producten om gras in te kuilen Fouragehandel Bus!